Kevin Schijven Kevin Schijven
31/05/2020 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2020 18:04

Bitcoin (BTC) handel goedgekeurd voor Zwitserse B2B bank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handel goedgekeurd voor Zwitserse B2B bank

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

InCore, een Zwitserse zakenbank, ondersteunt nu handel in digitale valuta als bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. De bank heeft onlangs een vergunning van de Zwitserse financiële toezichthouder, de Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA), ontvangen. Dat meldt InCore in een persbericht gepubliceerd op 29 mei.
Het is de eerste business-to-business (B2B) bank in Zwitserland die goedkeuring heeft ontvangen om met cryptocurrencies te mogen handelen op wereldwijd niveau. De bank biedt nu een scala aan diensten voor cryptocurrencies aan haar institutionele klanten aan. Daarnaast mag de bank nu ook bepaalde assets tokeniseren, oftewel omzetten in blockchain assets.
Mark Dambacher, CEO van InCore, zegt het volgende in het persbericht:

Onze klanten profiteren in één klap van de uitbreiding naar de nieuwe activaklasse zonder zelf te hoeven investeren in infrastructuur en nieuwe processen. En dit met behoud van de gebruikelijke beveiligingsnormen. Zo bouwen we de brug naar traditionele beleggingscategorieën.

Jan Brzezek, CEO en oprichter van Crypto Finance, verwacht dat bitcoin in de toekomst standaard zal worden aangeboden door banken:

We zijn ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat bitcoin deel gaat uitmaken van het normale repertoire van een bank.

Een aantal (niet B2B) banken in Zwitserland ontvingen al eerder een dergelijke vergunning van de FIMA hebben, zoals SEBA en Sygnum. Eind vorig jaar breidde SEBA haar diensten uit naar onder andere Nederland.
Zwitserland introduceerde recentelijk nieuwe antiwitwaswetgeving. Cryptocurrency-exchanges zijn nu verplicht persoonlijke gegevens van iedereen die verbonden is met transacties boven de $1.000 op te slaan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie