Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:31

Zwitserse cryptobank SEBA breidt uit naar negen landen waaronder Nederland

Nieuws
Zwitserse cryptobank SEBA breidt uit naar negen landen waaronder Nederland

De Zwitserse cryptocurrency-bank SEBA heeft zijn diensten uitgebreid naar negen nieuwe landen, waaronder Nederland. Dat kondigt het bedrijf aan op 12 december in een persbericht.
Bedrijven en institutionele klanten kunnen nu vanuit 10 verschillende landen rekeningen openen bij SEBA. Naast Nederland en Zwitserland zijn dat: Singapore, Hong Kong, Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Portugal.
SEBA biedt diensten aan als de SEBA wallet-app en e-banking diensten die de volgende vijf cryptocurrencies ondersteunen: bitcoin (BTC), ether (ETH), ether classic (ETC), litecoin (LTC) en Stellar lumens (XLM). Het persbericht meldt:

Meer dan 10 jaar na de uitvinding van bitcoin is er nog steeds een enorme kloof tussen traditioneel bankieren aan de ene kant en gedecentraliseerde financiering aan de andere kant.

SEBA, dat in 2018 werd opgericht in Zug, de “crypto valley” van Zwitserland, is een van enige compleet gereguleerde cryptobanken in Zwitserland die een vergunning van de Zwitserse Financial Market Authority (FINMA) heeft ontvangen. De andere is Sygnum, die ook van plan is om internationaal uit te breiden.

Met onze diensten willen we de klant-bankrelatie opnieuw definiëren en klanten een eenvoudige maar de veiligste bankervaring bieden, zowel in de nieuwe als in de oude financiële wereld.

Aldus Guido Buehler, CEO van SEBA Bank. Eind vorige maand kwam naar buiten dat Zwitserland een nieuwe regelgevend kader wil invoeren omtrent blockchain- en distributed ledger technology (DLT) om zo “de best mogelijke condities” in te voeren en een leider te zijn in de crypto-sector.
De Zwitserse financiële aanbieder Amun AG ontving onlangs een vergunning vanuit Zweden om exchange-traded products (ETP’s) aan te gaan bieden in Europa.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie