Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2021 12:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2021 12:07

Bitcoin (BTC) wetgeving zal grote revolutie doormaken, verwacht Goldman Sachs

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) wetgeving zal grote revolutie doormaken, verwacht Goldman Sachs

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met de groei van de cryptocurrency-markt laait ook weer de discussie op omtrent de regelgeving. Vooral in de Verenigde Staten maken steeds meer marktparticipanten zich zorgen dat strengere regelgeving eraan komt.

De Financial Action Task Force (FATF) en het Amerikaanse ministerie van Financiën willen meer toezicht hebben op de crypto-markt vanwege beschuldigingen omtrent witwaspraktijken en andere illegale transacties.

Ondanks dat er geen cijfers zijn die dit onderbouwen, weet de crypto-markt deze reputatie bij het grote publiek niet van zich af te schudden. Inmiddels vormen in de VS steeds meer crypto lobbygroepen die snel in aantallen oplopen en grootste investeringen ontvangen om het image helpen te verbeteren.

“Wij in de branche denken dat het enorm problematisch is. Het mist het hele punt van deze innovatie.”

Aldus Kristin Smith, directeur van The Blockchain Association. Coin Center is geld aan het ophalen om zich klaar te maken voor een lange lobbystrijd of rechtszaak over de voorgestelde regels. Directeur Jeremy Brito zegt:

“Het is onze taak om te zeggen dat er hier absoluut een reëel risico is, en dat we allemaal moeten samenwerken, maar gooi het kind niet met het badwater weg.”

David Solomon, CEO van Goldman Sachs, voorspelt dat er een “grote evolutie” aankomt met betrekking tot hoe de VS bitcoin (BTC) en crypto zal reguleren. De investeringsbank mag alleen bitcoin aan klanten aanbieden via effecten en exchange-traded funds (ETF’s), maar wil voldoen aan de groeiende vraag naar crypto onder klanten.

“Ik denk dat er een grote evolutie zal komen. We werken volgens de regels die er zijn, ik ga niet speculeren waar de regels voor financiële instellingen naar toe zullen gaan, maar we zullen manieren blijven vinden om onze klanten van dienst te zijn.”

Onlangs zei Jay Clayton, voormalig voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) dat strengere regelgeving wellicht binnenkort eraan komt. Gisteren stelde Mohamed El-Erian, CEA van Allianz, dat “bitcoin niet te groot is om te falen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie