Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2020 15:45

Bitcoin handel- en opslagdienst van grote Russische bank krijgt goedkeuring in Zwitserland

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin handel- en opslagdienst van grote Russische bank krijgt goedkeuring in Zwitserland

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gazprombank LTD, de Zwitserse tak van de grote Russische bank met dezelfde naam, heeft goedkeuring ontvangen om een cryptocurrency handelsdienst en een custody service, oftewel opslagdienst, te lanceren. Dat kondigde de bank recentelijk aan middels een persbericht.
De bank heeft hiervoor een vergunning ontvangen van de Zwitserse financiële toezichthouder, de Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA).
In eerste instantie zullen de nieuwe diensten alleen voor bitcoin (BTC) zijn, maar de bank is van plan de handel uit te breiden met meer cryptocurrencies en andere producten en diensten in de toekomst. De diensten zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor een selecte groep van cliënten.

We verwachten dat digitale activa steeds belangrijker worden in de wereldeconomie en, in het bijzonder, voor onze huidige en potentiële klanten. We streven naar voortdurende financiële innovatie en streven ernaar onze klanten geavanceerde bankdiensten aan te bieden op het hoogste kwaliteitsniveau.

Aldus Roman Abdulin, de CEO van Gazprombank. Gazprombank is de derde grootste bank van Rusland en is onderdeel van energiegigant Gazprom dat eigendom is van de Russische staat. De bovenstaande crypto-diensten gelden alleen voor de Zwitserse tak van de bank, in Rusland wordt strenge regelgeving gehanteerd omtrent crypto.
Begin dit jaar ondertekende president Putin dat betalingen met bitcoin illegaal zijn in Rusland vanaf 2021, en in september bleek uit een nieuw wetsvoorstel dat bijna alle vormen van transacties met cryptocurrencies worden verboden. Desondanks bleek uit een recent rapport dat crypto populairder is dan goud in Rusland. Zwitserland heeft in tegenstelling sowieso een vriendelijkere houding tegenover crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement