Kevin Schijven Kevin Schijven
06/09/2020 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2020 06:09

Bitcoin miners in Rusland mogelijk in de problemen door nieuwe wetgeving

Nieuws
Bitcoin mining wordt wellicht onmogelijk in Rusland door wet die crypto transacties verbiedt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het lijkt erop dat de regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) vooralsnog erg vaag blijft in Rusland.
Een nieuwe wetsvoorstel van het Russische ministerie van Financiën verbiedt de meeste vormen van transacties met crypto. Dat meldt de Russische krant Izvestia op 3 september.
Volgens de populaire krant worden in de nieuwe wet bijna alle vormen van transacties met cryptocurrencies verboden, behalve in de volgende drie scenario’s: dat zijn via erfenis, faillissement en beslag.
Dat betekent ook dat bitcoin-mining vrijwel onmogelijk wordt. Mining is vooralsnog legaal in het land, maar het ontvangen van bitcoin, wat de inkomsten zijn voor miners, wordt dan illegaal. Dmitry Zakharov, CEO van de Moscow Digital School, zegt

Deze formulering voorspelt niet veel goeds voor miners, aangezien het niet duidelijk is hoe ze betaald kunnen worden. Misschien zullen experts proberen een aantal juridische constructies te bedenken, maar ze zullen allemaal in verband worden gebracht met aanzienlijke risico’s van administratieve en strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Volgens de Bitcoin Mining Map van Camebridge University is Rusland het derde grootste land in de bitcoin-mining sector en verantwoordelijk voor bijna 7% van alle mining.
Het nieuwe wetsvoorstel is een wijziging op een nieuwe wet omtrent digitale valuta die onlangs door de Russische president Vladimir Putin is ondertekend. Deze wet maakt het gebruik van crypto als betaalmiddel illegaal in het land.
Izvestia meldt dat burgers een boete kunnen ontvangen 100.000 Russische roebel (€1.120) en een celstraf van zeven jaar. Boetes voor bedrijven kunnen oplopen tot een miljoen roebel (€11.200).
In juni kwam nog naar buiten dat illegale crypto-miners bijna $450 miljoen roebel aan stroom hadden gestolen in Rusland.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Advertentie