Roy van Krieken Roy van Krieken
24/02/2023 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 15:15

Bizar: Emoji’s zijn financieel advies? Deze rechter vindt van wel

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Oleg Golovnev / Shutterstock.com

Een rechter in New York heeft onlangs een uiterst bijzondere uitspraak gedaan. Volgens de rechter in kwestie kunnen emoji’s namelijk worden gezien als ‘financieel advies’. Uiteraard zou dit betekenen dit dat er mogelijke juridische gevolgen kunnen ontstaan door het gebruik van bepaalde emoji’s. Immers, het is vaak niet toegestaan om zomaar financieel advies te geven.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De overtuigende kracht van emoji’s

Voormalig executive bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Lisa Braganca, waarschuwde haar volgers op Twitter voor de mogelijke implicaties van de uitspraak. 

De rechter deed de uitspraak in een zaak waarbij Dapper Labs betrokken was. Het crypto bedrijf had op Twitter een bericht geplaatst dat ging over hun NBA Top Shots NFT (non-fungible token) project. 

In een bericht dat als voorbeeld wordt aangehaald zijn veelvuldig bepaalde emoji’s te zien. Uiteraard zijn dit emoji’s van een stijgende grafiek en een opstijgende raket of een zak met geld. Mensen die zo nu en dan op crypto twitter of in onze gratis Telegram zitten zullen deze emoji’s uiteraard direct herkennen. Ze worden namelijk enorm veel gebruikt.

De rechter wees erop dat sommige tweets die door het NBA Top Shot-account op Twitter zijn gepubliceerd emoji’s bevatten die wijzen op financieel rendement. “En hoewel het letterlijke woord ‘winst’ in geen van de tweets voorkomt, betekenen de ‘rocket ship’ emoji, ‘stock chart’ emoji, en ‘money bags’ emoji objectief gezien één ding: een financieel rendement op investering,” aldus de rechtbank.

Advertentie

Crypto gemeenschap reageert

Het blijft volgens velen in de crypto gemeenschap een ronduit bizarre uitspraak. Op Twitter wordt momenteel dan ook flink de draak gestoken met de notie dat emoji’s financieel advies kunnen zijn. 

https://twitter.com/iamashchild/status/1628955514666364928

Het valt natuurlijk te betwijfelen in hoeverre het bestempelen van bepaalde emoji’s als financieel advies ook gehandhaafd kan gaan worden. Desalniettemin bestaat er nu jurisprudentie voor toekomstige rechtszaken die met vergelijkbare kwesties te maken hebben. Al met al een bijzondere ontwikkeling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie