Roy van Krieken Roy van Krieken
24/02/2023 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 15:15

Bizar: Emoji’s zijn financieel advies? Deze rechter vindt van wel

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Oleg Golovnev / Shutterstock.com

Een rechter in New York heeft onlangs een uiterst bijzondere uitspraak gedaan. Volgens de rechter in kwestie kunnen emoji’s namelijk worden gezien als ‘financieel advies’. Uiteraard zou dit betekenen dit dat er mogelijke juridische gevolgen kunnen ontstaan door het gebruik van bepaalde emoji’s. Immers, het is vaak niet toegestaan om zomaar financieel advies te geven.

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico's

De overtuigende kracht van emoji’s

Voormalig executive bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Lisa Braganca, waarschuwde haar volgers op Twitter voor de mogelijke implicaties van de uitspraak. 

https://twitter.com/LisaBraganca/status/1628868429540126720

De rechter deed de uitspraak in een zaak waarbij Dapper Labs betrokken was. Het crypto bedrijf had op Twitter een bericht geplaatst dat ging over hun NBA Top Shots NFT (non-fungible token) project. 

In een bericht dat als voorbeeld wordt aangehaald zijn veelvuldig bepaalde emoji’s te zien. Uiteraard zijn dit emoji’s van een stijgende grafiek en een opstijgende raket of een zak met geld. Mensen die zo nu en dan op crypto twitter of in onze gratis Telegram zitten zullen deze emoji’s uiteraard direct herkennen. Ze worden namelijk enorm veel gebruikt.

De rechter wees erop dat sommige tweets die door het NBA Top Shot-account op Twitter zijn gepubliceerd emoji’s bevatten die wijzen op financieel rendement. “En hoewel het letterlijke woord ‘winst’ in geen van de tweets voorkomt, betekenen de ‘rocket ship’ emoji, ‘stock chart’ emoji, en ‘money bags’ emoji objectief gezien één ding: een financieel rendement op investering,” aldus de rechtbank.

Advertentie

Crypto gemeenschap reageert

Het blijft volgens velen in de crypto gemeenschap een ronduit bizarre uitspraak. Op Twitter wordt momenteel dan ook flink de draak gestoken met de notie dat emoji’s financieel advies kunnen zijn. 

https://twitter.com/iamashchild/status/1628955514666364928

Het valt natuurlijk te betwijfelen in hoeverre het bestempelen van bepaalde emoji’s als financieel advies ook gehandhaafd kan gaan worden. Desalniettemin bestaat er nu jurisprudentie voor toekomstige rechtszaken die met vergelijkbare kwesties te maken hebben. Al met al een bijzondere ontwikkeling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie