Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/03/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2020 15:45

Britse financiële waakhond waarschuwt voor cryptocurrency-platformen Kraken en BitMEX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Britse-financiële-waakhond-waarschuwt-voor-cryptocurrency-platformen-Kraken-en-BitMEX

De Britse financiële waakhond heeft een uitspraak ingetrokken die cryptocurrency exchange Kraken niet ten goede kwam. De waarschuwing omtrent Kraken voor Britse inwoners was gebaseerd op verwarring bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA).
Eergisteren verscheen op de website van de FCA een bericht waarmee Britse inwoners werden gewaarschuwd dat Kraken, de op een na grootste cryptocurrency exchange van Amerika, geen toestemming heeft om actief te zijn in het Verenigd Koninkrijk. Zo was in het bericht te lezen:

We zijn van mening dat dit bedrijf zonder toestemming financiële diensen of producten heeft geleverd in het Verenigd Koninkrijk. Ontdek waarom u voorzichtig moet zijn met bedrijven die geen toestemming hebben en hoe uzelf te beschermen tegen oplichters.

Nadat bovenstaande melding enkele uren live stond op de website van de FCA, werd deze offline gehaald. Kraken had namelijk een klacht ingediend bij de FCA omdat de melding zou refereren aan zogeheten investment scammers die beweren uit naam van Kraken te opereren. Om de klacht hard te maken leverde Kraken bewijs dat oplichters minimaal twee Gmail adressen gebruikten. Kraken liet weten:

Het bericht van de FCA was gebaseerd op Gmail adressen en telefoonnummers die behoren tot oplichters die ons mark ten onrechte gebruiken en we hebben contact opgenomen met de FCA om dit te verduidelijken […] Kraken Futures (CryptoFacilities) is al geregistreerd bij de FCA met referentienummer 757895.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BitMEX

Op dezelfde dag dat het bericht van de FCA over Kraken online werd geplaatst, werd een soortgelijke waarschuwing afgegeven over het handelsplatform voor cryptocurrency-derivaten, BitMEX. Ook in dit bericht wordt gesproken over activiteiten in het Verenigd Koninkrijk waar geen toestemming voor verleend zou zijn. In het geval van BitMEX behoren de vermelde e-mailadressen, [email protected] en [email protected], wel tot het team achter BitMEX.
In oktober van vorig jaar kwam de FCA met een voorstel om cryptocurrency-derivaten, gericht op particuliere beleggers, te verbieden.
Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!
David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie