Roy van Krieken Roy van Krieken
13/09/2021 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2021 19:00

Buitenlandse investeerders in El Salvador betalen geen belasting over hun bitcoin winsten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Buitenlandse investeerders in El Salvador betalen geen belasting over hun bitcoin winsten

Vorige week was de grote dag eindelijk daar. Bitcoin (BTC) werd in het Midden-Amerikaanse land El Salvador een wettig betaalmiddel en kwam daarmee op dezelfde voet als de Amerikaanse dollar. Het land schreef geschiedenis door het eerste land te zijn dat bitcoin als zodanig een erkende positie geeft.

Bitcoin gaat cruciale dag tegemoet, de markt houdt zijn adem in
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Buitenlandse investeerders

Een van de belangrijkste doelen van de nieuwe crypto wet in het land is het aantrekken van buitenlandse investeerders. Door het creëren van een aantrekkelijk klimaat waar cryptocurrencies geaccepteerd worden hoopt het land in de smaak te vallen bij buitenlandse investeerders.

Een adviseur van de president, Javier Argueta, heeft onlangs ook bekend gemaakt dat dergelijke buitenlandse investeerders geen belasting in het land hoeven te betalen over hun gemaakte crypto winsten. Hij stelt het volgende:

“Als een persoon activa in bitcoin heeft en veel winst maakt, dan zullen er geen belastingen zijn. Dit wordt uiteraard gedaan om buitenlandse investeringen aan te moedigen. […] Er zal geen belasting betaald hoeven worden over de stijging van het vermogen of de inkomsten.”

Uiteraard is een dergelijke ontwikkeling erg interessant voor grote spelers binnen de wereld van crypto die het niet zien zitten om belasting te betalen over hun winsten. El Salvador hoopt hiermee een belastingparadijs voor de crypto gemeenschap te worden. Doordat El Salvador het eerste land is dat in zee ging met bitcoin heeft het land een significant ‘first-mover’ voordeel.

Daarnaast Argueta gaat in op de argumenten van tegenstanders van de nieuwe wet in het land. Zij stellen namelijk veelal dat bitcoin vooral gebruikt wordt voor criminele doeleinden. Volgens hen zou bitcoin als wettig betaalmiddel de staat van het land dan ook niet ten goede komen.

Argueta geeft aan dat mensen zich hier geen zorgen om hoeven te maken. De Chivo wallet, de wallet waar mensen in El Salvador hun crypto op kunnen bewaren, heeft namelijk enkele ingebouwde veiligheidsmaatregelen. Zo zijn transacties makkelijk te traceren en wordt het witwassen van geld praktisch onmogelijk gemaakt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie