Erik Juffermans Erik Juffermans
14/11/2022 16:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 16:15

Cardano oprichter: de ellende in crypto is nog lang niet voorbij

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter: de ellende in crypto is nog lang niet voorbij

Foto: alfernec/Shutterstock

In een videoupdate heeft de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson zijn zegje over de recente gebeurtenissen in crypto land gedaan. Hij denkt dat de ondergang van crypto exchange FTX nog een lelijk staartje kan krijgen. Volgens hem zal dit leiden tot strengere regelgeving in de crypto industrie dan voorheen werd verwacht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

“Crypto heeft niet gefaald”

Hoskinson gelooft niet dat het FTX fiasco de schuld was van crypto zelf. Hij meent dat de gecentraliseerde kant van crypto op dit moment de oorzaak was. 

“Crypto heeft niet gefaald. Mensen hebben gefaald. Mensen in vertrouwensposities. Uiteindelijk heeft dit alles te maken met mensen die hun geld steken in gecentraliseerde exchanges en gecentraliseerde bedrijven vertrouwen geven. Dat is exact de industrie die we willen vermijden met cryptocurrency. Helaas zal dit leiden tot nieuwe regelgeving Hopelijk goede regelgeving. Maar er is een grote kans dat dit niet het geval zal zijn.”

Hij denkt ook dat de schade die FTX heeft veroorzaakt zal doorsijpelen naar andere crypto bedrijven, direct maar ook indirect. De fouten van FTX zullen tot regelgeving leiden die alle crypto bedrijven zullen beïnvloeden.

“Dit is het topje van de ijsberg. Als je kijkt naar de financiële relaties die FTX had, kan het een lawine van fallissementen veroorzaken. Helaas krijgt crypto geen financiële reddingsboei toegeworpen. We hebben het privilege om zelf de rotzooi op te ruimen en vervolgens zelf de schuld te krijgen.”

Crypto gaat het zwaar krijgen

Hij is optimistisch over de toekomst van de crypto sector in het algemeen en gelooft dat “de beste tijden er nog aan komen” voor de sector. Ondanks dat, zal crypto het zwaar krijgen op het korte en middelange termijn.

“FTX is de druppel die de emmer doet overlopen. Het verandert, tenminste op korte en midden termijn, hoe crypto werkt in Amerika. Het verandert vooral hoe wetgevers naar de sector kijken.”

Hoskinson voorziet onder andere een situatie waarin custodial crypto wallets verboden worden en waar alle cryptocurrencies behalve bitcoin (BTC) als security (effect) worden gezien.

Eerder deze week gaf Hoskinson aan dat de FTX crisis wellicht de laatste grote horde is voor de crypto sector tijdens deze bear markt. Hoewel het dus nog zeker een nare nasmaak kan opleveren denkt hij dat het licht aan het eind van de tunnel in zicht is. Hoe ver weg het licht aan de tunnel is, dat is niet zeker.

“Ik denk dat dit het dieptepunt zou kunnen zijn, een van de laatste om mee om te gaan.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie