Roy van Krieken Roy van Krieken
10/11/2022 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 06:15

Cardano oprichter: FTX ineenstorting was een van de laatste crisissen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter: FTX ineenstorting was een van de laatste crisissen

Foto: Formatoriginal/Shutterstock

De wereld van crypto is vanzelfsprekend volledig in rep en roer van het nieuws omtrent FTX en Binance. Een van de grootste exchanges ter wereld stond blijkbaar op het punt om te vallen, met alle gevolgen van dien. De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft gezegd dat dit hoogstwaarschijnlijk een van de allerlaatste crisissen zal zijn van de crypto-wereld.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto-crisis

Volgens Hoskinson hebben alle fiasco’s van de laatste tijd iets met elkaar gemeen: allemaal zorgen ze namelijk voor een schokgolf die door de hele crypto markt raast. Wel geeft hij aan dat de huidige cyclus van vergelijkbare problemen bij crypto-bedrijven mogelijk een einde aan het naderen is, dat zei hij tijdens een webcast vandaag.

De gevolgen van de ineenstorting van FTX zullen volgens Hoskinson vergelijkbaar zijn met de totale ondergang van het Terra (LUNA) ecosysteem. Deze ondergang zorgde er een paar maanden geleden voor dat een aantal andere bedrijven die blootstelling aan Terra hadden eveneens kopje onder gingen. Dergelijke bedrijven waren onder meer Celsius en Three Arrows Capital.

“Ik denk dat dit het dieptepunt zou kunnen zijn, een van de laatste om mee om te gaan. Het zal moeilijk zijn om te voorspellen hoe slecht het zal zijn, en het zou zeker potentieel zeer slecht kunnen zijn. Er zijn niet veel bedrijven meer over die waren zoals FTX of Alameda of zoals, Three Arrows Capital, enzovoort. Ik hoop echt dat dit de laatste cyclus van deze aard is,”

Hebzucht tijdens vorige bullmarkt

Volgens Hoskinson is een deel van de problemen bij bedrijven zoals FTX en Celsius te herleiden naar hebzucht. Tijdens de bullmarkt van 2021 werden veel spelers in crypto-land te overmoedig. En om die reden hebben een aantal van hen te grote risico’s genomen. Deze risico’s betalen zich volgens Hoskinson nu uit, met soms rampzalige gevolgen.

“Het is gewoon een voorbeeld van de excessen waarvoor ik mensen in 2021 en dit hele jaar herhaaldelijk heb gewaarschuwd, deels op eerdere momenten in mijn carrière. Je krijgt niet iets voor niets met extreem hoge opbrengsten; dit heeft de neiging om heel snel te verdampen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie