Erik Juffermans Erik Juffermans
20/01/2024 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 17:03

Crypto belofte van Trump krijgt nieuwe steun uit politiek

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
trump-crypto-cbdc-emmer-amerika

Foto: Shutterstock/Michael Candelori

Eerder deze week sprak presidentskandidaat Donald Trump zich tijdens een campagnetoespraak in de staat New Hampshire negatief uit over Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Dit zijn cryptocurrencies uitgegeven door centrale banken. Trump beloofde als president nooit een Amerikaanse CBDC goed te keuren. Vanuit de Amerikaanse politiek krijgt Trump inmiddels steun voor deze belofte.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bekende republikein steunt Trump

De steun komt uit de hoek van de republikein Tom Emmer. De politicus, en tevens congreslid, is geen onbekende in crypto land, en hij is al langer fel voorstander van de crypto sector. Op vrijdag sprak Emmer via X zijn steun uit voor de uitspraak van Trump. Hij geeft aan samen te willen werken met de voormalig president aan dergelijke privacygevoelige onderwerpen zoals CBDC’s.

“Ik ben het eens met president Trump; CBDC’s vormen een serieuze bedreiging voor het recht tot financiële privacy voor Amerikanen. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken in de strijd tegen de steeds groter wordende surveillancestaat van de overheid,”

Aldus Emmer die een beetje op de feiten vooruit lijkt te lopen en Trump al president noemt. De redenen voor de zorgen over CBDC’s van het duo zijn de potentiële financiële machten die het de uitgever van zo’n digitale munt zou geven. Eerder introduceerde Emmer al een anti-CBDC wetsvoorstel: “the CBDC anti-surveillance state act”.

“Republikeinen binnen het congres zijn fel tegen een surveillance-achtige CBDC. Mijn wetsvoorstel de CBDC anti-surveillance state act heeft 75 sponsoren en de steun neemt toe,”

Crypto speelt rol in Amerikaanse verkiezingen

Met de eerder genoemde belofte van Trump begint het onderwerp over CBDC’s, en crypto in het algemeen, een steeds belangrijker onderwerp te worden in de race voor het presidentschap. Hoewel de zorgen over een CBDC in de Amerikaanse politiek dus aanzienlijk zijn, kondigde de Federal Reserve tot op heden nog geen concrete plannen aan voor de lancering van een CBDC. 

Andere landen lanceerden al wel een CBDC. De twee meest prominente voorbeelden hiervan zijn China en Nigeria. Hiel soepel verloopt de implementatie van deze CBDC’s echter nog niet.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie