Rico Engelbarts
14/07/2018 11:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2018 11:01

Crypto-exchanges in Zuid-Korea voldoen aan nieuwe vereisten, nieuw geld komt eraan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Zuid-Koreaanse Blockchain Association heeft in de afgelopen week 12 cryptocurrency-exchanges goedgekeurd, waaronder Bithumb en UPbit. De exchanges blijken adequate beveiligingsmaatregelen en interne beheersystemen ingevoerd te hebben.
Verschillende lokale media meldden dat Bithumb, Coineone, CoinZest, CPSAXX, DexKor, Gopax, HanbitKor, Huobi Korea, Korbit, NeoFrame, OKCoin Korea en UPbit goed werden bevonden door de Zuid-Koreaanse Blockchain Association, een instelling die toezicht houdt op de cryptocurrency-industrie en de blockchain-sector.
Na de aankondiging van de Blockchain Association, meldden lokale media dat er naar verwachting een nieuwe golf van kapitaal de markt voor cryptocurrency binnen zal komen, aangezien crypto-exchanges al die tijd in wezen werden opgeschort nadat de overheid bekendmaakte dat het de cryptomarkt officieel wilde legitimeren en crypto-exchanges te reguleren als financiële instellingen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeerders niet blij

De meerderheid van de beleggers in Zuid-Korea reageerde negatief op de anderzins positieve aankondiging van de Blockchain Association, vanwege de controversiële beslissing om Bithumb goed te keuren.
In juni ondervond Bithumb, de grootste crypto-exchange in Zuid-Korea, een hackaanval die leidde tot het verlies van meer dan $30 miljoen. Hiervan werd niet veel later bijna de helft weer teruggevonden.
Ook al vergoedde Bithumb de gestolen fondsen van haar gebruikers uit haar eigen reserves, begonnen lokale beleggers het vertrouwen in Bithumb, wat al jaren de grootste crypto-exchange in Zuid-Korea is, te verliezen. Dit omdat de exchange sinds de hack, voor bijna een maand nu, opnames en stortingen buiten werking stelde zonder duidelijkheid te verschaffen over wanneer die wel weer mogelijk zijn in de nabije toekomst.
De beslissing van Bithumb om haar gebruikers te beletten hun fondsen op te nemen, leidde ertoe dat Premiums weer de kop opstaken in de Koreaanse cryptomarkt, wat fel bestreden wordt door de overheid. Tijdens een persconferentie in juni zei Kim Yong-bum, voorzitter van de Financial Services Commission (FSC) het volgende:

Het praktische beleid van de overheid leidde ertoe dat de “Kimchi Premium” in Zuid-Korea was verdwenen. Op het hoogtepunt bereikte de Kimchi Premium in de lokale cryptocurrency exchange-markt 50%, als gevolg van een ongewone piek in de vraag en speculatie. Vanaf heden is de prijs van cryptocurrencies bijna identiek aan die in andere markten, wat duidt op stabiliteit in de Koreaanse cryptomarkt.

Advertentie

Over het algemeen positief

De aankondiging van de Zuid-Koreaanse Blockchain Association hield alleen rekening met de beveiligingssystemen van crypto-exchanges die van kracht zijn vanaf nu, en niet met de zakelijke praktijken en activiteiten van de exchanges.
Met de release van de bevindingen van de Blockchain Association is de regering van Zuid-Korea van plan om de regelgeving in de lokale crypto exchange-markt en de blockchain-sector aan te scherpen, om de groei van opkomende startups en bedrijven die werken aan de cryptocurrency-industrie te vergemakkelijken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie