Tim Kamp Tim Kamp
11/06/2024 20:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 17:13

Crypto is het ‘moeilijkste probleem’ in de geschiedenis van software

Ethereum-ETH
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Oude mails van Bitcoin oprichter Satoshi Nakamoto plotseling opgedoken

Foto: Szabolcs Magyar/Shutterstock

Joseph Lubin, CEO van Consensys, beschrijft crypto als “de moeilijkste uitdaging in de softwaregeschiedenis” vanwege de vele potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden. In een interview met CoinTelegraph benadrukt Lubin de cruciale rol van beveiliging in de crypto-industrie. Lubin vindt deze situatie vergelijkbaar met de vroege dagen van de bankindustrie.

Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers

Crypto moet nog grote veiligheidsstappen maken

Hij wijst erop dat net zoals banken in de afgelopen honderd jaar hun beveiliging hebben verbeterd, crypto ook zal evolueren en sterker zal worden tegen toenemende bedreigingen.

Joseph Lubin is een prominente figuur in de cryptowereld. Hij is medeoprichter van Ethereum, een van de grootste en meest invloedrijke blockchain-platforms. Ook is hij de oprichter en CEO van het bedrijf ConsenSys. Die organisatie richt zich op de ontwikkeling van blockchain-software voor bedrijven en individuen.

Wel denkt Lubin dat voor de ontwikkeling van beveiliging van crypto en blockchain het een en ander nodig is. Zo zegt hij dat de werknemers in de sector “hun best moeten doen en betere implementaties van de technologie moeten bouwen.”

“Honderd jaar geleden wezen de bankovervallers ons op de zwakke plekken in de beveiliging. En er is een soort heen en weer tussen hoe je kwetsbaarheden identificeert, wat we heel actief doen, met bounties en onze eigen beveiligingsaudits”, liet hij in gesprek met Gareth Jenkinson van CoinTelegraph weten.

Advertentie

Naarmate crypto groeit, moet ook beveiliging evolueren

Lubin benadrukt dat naarmate de cryptowereld groeit, de industrie zich moet voorbereiden op grotere bedreigingen. Dit aangezien meer kwaadwillenden aangetrokken zullen worden tot de sector. Hij vergelijkt deze groei met de overgang naar Web3 en gedecentraliseerde protocollen, wat volgens hem nog complexer is dan de opkomst van het internet.

Bij deze overgang komen steeds grotere gevaren kijken, laat Lubin weten. Het hoofd van ConsenSys ziet dat zo de aanvallen op bredere schaal zullen plaatsvinden. “Aanvallers zullen over steeds meer middelen beschikken en daar moeten we klaar voor zijn,” voegde hij eraan toe. De CEO erkent duidelijk de uitdagingen van de huidige crypto-omgeving, maar is optimistisch de veiligheid in de sector zal toenemen. Met voortdurende inspanningen en verbeteringen in de technologie moet alles op zijn plek vallen, stelt de expert.

Voor het beveiligen van digitale activa geeft Lubin advies: neem geen financieel advies van sociale media, stuur nooit je activa naar anderen, klik niet op verdachte links, en bewaar digitale bezittingen als crypto in een hardware wallet. Deze voorzorgsmaatregelen zijn essentieel om hackers en oplichters op afstand te houden, sluit hij af.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie