Roy van Krieken Roy van Krieken
29/02/2024 16:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 17:08

Cryptoreus wil verdienen aan de bitcoin ETF hype, lanceert nieuwe tak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto exchange kraken aangeklaagd voor vermeende illegale praktijken

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs explodeerde de afgelopen maand, voornamelijk door de in de VS nieuw goedgekeurde spot Exchange Traded Funds (ETF’s). De grote Amerikaanse crypto-exchange Kraken is mede om die reden een nieuwe tak in het bedrijf gestart, genaamd Kraken Institutional, om ook wat van deze gouden bergen te zien.

Spot ETF’s en effect op de BTC koers

Deze januari hebben de VS spot ETF’s goedgekeurd. Van het geld dat hierin wordt geïnvesteerd worden door grote bedrijven als BlackRock en Coinbase bitcoins gekocht. Dit is ook de voornaamste drijfveer achter de enorme prijsstijging van bitcoin.

Het voordeel van spot ETF’s kopen in plaats van direct bitcoin, is dat het simpeler is doordat er geen dingen als een crypto wallet en crypto exchanges voor nodig zijn. Dit is zeer belangrijk voor traditionele investeerders die hun vingers vaak nog niet willen branden aan de ingewikkelde wereld achter crypto. Nu kunnen ze investeren in bitcoin net zoals ze het in aandelen zouden doen.

Kraken Institutional

De gigantische crypto exchange Kraken is nu een nieuw merk gestart, Kraken Institutional om ook aan de ETF-hype te verdienen. Kraken Institutional wil zich vooral richten op grote instellingen, vermogensbeheerders, hedgefondsen en zeer vermogende particulieren.

Kraken Institutional bundelt meerdere onderdelen van het bedrijf tot één entiteit voor meer gebruiksgemak. Nu is er één plek voor spot trading, OTC trading en staking.

Gouden toekomst voor crypto

Tim Ogilvie, die bij Kraken zit sinds de overname van Staked, wordt de nieuwe baas van Kraken Institutional. Hij heeft veel vertrouwen in het nieuwe onderdeel van het bedrijf aangezien de “institutionele adoptie van crypto zeer hard groeit”.

De reden dat Kraken Institutional is opgezet is volgens hem dat: “De recente goedkeuring van ETF’s heeft een bredere institutionele vraag gestimuleerd; met Kraken Institutional bundelt Kraken producten en diensten om aan de behoeften van deze institutionele klanten te voldoen.” Zolang spot ETF’s de bitcoin prijs blijven stuwen, zullen er bedrijven zijn die hiervan een graantje willen meepikken. Kraken zet er in ieder geval vol op in met hun nieuwe merk en wie weet wie er nog meer gaan volgen.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Test morgen (1 maart, vanaf 15:00) jouw crypto kennis tijdens de Crypto Insiders crypto-quiz. Win 3 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 15:00 mee met de crypto quiz!

meedoen
Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie