Roy van Krieken Roy van Krieken
29/02/2024 16:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 17:08

Cryptoreus wil verdienen aan de bitcoin ETF hype, lanceert nieuwe tak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto exchange kraken aangeklaagd voor vermeende illegale praktijken

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs explodeerde de afgelopen maand, voornamelijk door de in de VS nieuw goedgekeurde spot Exchange Traded Funds (ETF’s). De grote Amerikaanse crypto-exchange Kraken is mede om die reden een nieuwe tak in het bedrijf gestart, genaamd Kraken Institutional, om ook wat van deze gouden bergen te zien.

Spot ETF’s en effect op de BTC koers

Deze januari hebben de VS spot ETF’s goedgekeurd. Van het geld dat hierin wordt geïnvesteerd worden door grote bedrijven als BlackRock en Coinbase bitcoins gekocht. Dit is ook de voornaamste drijfveer achter de enorme prijsstijging van bitcoin.

Het voordeel van spot ETF’s kopen in plaats van direct bitcoin, is dat het simpeler is doordat er geen dingen als een crypto wallet en crypto exchanges voor nodig zijn. Dit is zeer belangrijk voor traditionele investeerders die hun vingers vaak nog niet willen branden aan de ingewikkelde wereld achter crypto. Nu kunnen ze investeren in bitcoin net zoals ze het in aandelen zouden doen.

Kraken Institutional

De gigantische crypto exchange Kraken is nu een nieuw merk gestart, Kraken Institutional om ook aan de ETF-hype te verdienen. Kraken Institutional wil zich vooral richten op grote instellingen, vermogensbeheerders, hedgefondsen en zeer vermogende particulieren.

Kraken Institutional bundelt meerdere onderdelen van het bedrijf tot één entiteit voor meer gebruiksgemak. Nu is er één plek voor spot trading, OTC trading en staking.

Gouden toekomst voor crypto

Tim Ogilvie, die bij Kraken zit sinds de overname van Staked, wordt de nieuwe baas van Kraken Institutional. Hij heeft veel vertrouwen in het nieuwe onderdeel van het bedrijf aangezien de “institutionele adoptie van crypto zeer hard groeit”.

De reden dat Kraken Institutional is opgezet is volgens hem dat: “De recente goedkeuring van ETF’s heeft een bredere institutionele vraag gestimuleerd; met Kraken Institutional bundelt Kraken producten en diensten om aan de behoeften van deze institutionele klanten te voldoen.” Zolang spot ETF’s de bitcoin prijs blijven stuwen, zullen er bedrijven zijn die hiervan een graantje willen meepikken. Kraken zet er in ieder geval vol op in met hun nieuwe merk en wie weet wie er nog meer gaan volgen.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Test morgen (1 maart, vanaf 15:00) jouw crypto kennis tijdens de Crypto Insiders crypto-quiz. Win 3 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 15:00 mee met de crypto quiz!

meedoen
Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Advertentie