Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2019 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2019 12:14

De Maleisische premier stelt nieuwe valuta voor heel Oost-Azië voor

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De_Maleisische_premier_wil_een_nieuwe_valuta_in_Oost-Azië

Mahathir Mohamad, de premier van Maleisië, wil een valuta gekoppeld aan goud invoeren voor alle handel in Oost-Azië. Dat meldt de lokale nieuwsbron Free Malaysia Today op 30 mei.
De Maleisische premier stelde het idee van een nieuwe valuta voor tijdens de Nikkei Future of Asia conferentie in Tokio. Volgens de premier zou zo’n valuta stabieler zijn dan de huidige valutahandel in het gebied die gevoelig zou zijn voor manipulatie:

In het Verre Oosten, als je samen wilt komen, moeten we beginnen met een gemeenschappelijke handelsvaluta, niet om plaatselijk te gebruiken, maar om handel af te wikkelen. De valuta die we voorstellen moet op goud zijn gebaseerd, omdat goud veel stabieler is.

Aldus Dr. Mahathir Mohamad. Hij beschrijft het doel van de nieuwe valuta als volgt:

We kunnen verrekeningen maken met die valuta. De valuta moet betrekking hebben op zowel de lokale valuta als op de wisselkoers, en dat kan iets zijn dat verband houdt met de prestaties van dat land. Op die manier weten we hoeveel we verschuldigd zijn en hoeveel we moeten betalen in de speciale valuta van Oost-Azië.

De zorgen over prijsmanipulatie die de premier heeft lijken voornamelijk te refereren aan Amerika en de handelsoorlog die het land heeft met China:

De situatie in de wereld is niet stabiel. We zien overal conflicten… Er is een conflict tussen Amerika en China. We worden allemaal getroffen, ook al zijn we geen deelnemers. Valutahandel is niet iets dat gezond is, want het gaat niet om de prestaties van landen, maar om manipulatie.

Mohamad lijkt zich echter niet bewust te zijn van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) die uitkomst zou kunnen bieden. Hij sluit zijn verhaal af met het volgende:

Maar als we een gemeenschappelijke valuta hebben voor Oost-Azië, een gemeenschappelijke handelsvaluta die niet in elk land wordt gebruikt maar alleen voor de afwikkeling van handel, dan zal er stabiliteit zijn.

Onlangs sprak bitcoin (BTC) investeerder Alex Johnson en zijn vrouw over hun betrokkenheid bij de dood van het Nederlandse model Ivana Smit wat zich afspeelde in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie