Roy van Krieken Roy van Krieken
13/02/2024 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 11:44

Doorbraak in Duitsland – deuren geopend voor crypto investeerders

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Shutterstock/posztos

De crypto-industrie in Europa staat op het punt een significante stap voorwaarts te zetten. De Deutsche Börse Group, een van de grootste exchange-aanbieders van Europa, heeft namelijk met een crypto-gerelateerde dochteronderneming vier licenties ontvangen van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin). Dochteronderneming Crypto Finance krijgt op deze manier officieel groen licht om crypto-diensten in Duitsland aan te bieden. Een enorme stap voor de crypto-industrie in Duitsland, maar ook in heel Europa.

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie

BaFin geeft crypto zegel van goedkeuring

De verkregen licenties markeren een belangrijke mijlpaal voor Crypto Finance, dat al gereguleerd wordt door de Zwitserse financiële toezichthouder FINMA. Deze uitbreiding binnen Duitsland stelt de onderneming in staat om haar crypto investeringsproducten, bewaar- en handelsdiensten uit te breiden. Dit komt op een moment dat de Deutsche Börse Group zich voorbereidt op de lancering van een nieuwe digitale exchange, specifiek gericht op institutionele gebruikers, genaamd DBDX.

De goedkeuring door BaFin niet alleen versterkt niet alleen de aanwezigheid van Deutsche Boerse en Crypto Finance in Duitsland, maar positioneert de onderneming ook als een betrouwbare entiteit in de markt. Er worden namelijk nog altijd niet erg veel crypto bedrijven door toezichthouders geaccepteerd.

Advertentie

Voorbereiding op MiCA-regelgeving

De timing van deze licentie is ook cruciaal, aangezien Crypto Finance zich nu binnen het regelgevend kader van de baanbrekende Europese crypto-wet, Markets in Crypto-Assets (MiCA), bevindt waarvan delen in 2024 in werking zullen treden.

Terwijl BaFin recentelijk een licentieaanvraag van Binance afwees, toont de goedkeuring van Crypto Finance aan dat Duitsland de regulering van digitale activa wel degelijk serieus neemt. Dit is een interessante ontwikkeling, gezien ook Boerse Stuttgart, een concurrent van Deutsche Börse, een licentie voor crypto-bewaring heeft ontvangen. Deze dynamiek laat de groeiende acceptatie en integratie van crypto binnen de traditionele financiële sector duidelijk zien. Een paar jaar geleden zouden deze stappen nog haast ondenkbaar zijn geweest.

De stappen die door de Deutsche Börse Group en Crypto Finance worden gezet, wijzen op een belangrijke verschuiving naar institutionele acceptatie en regulering van cryptocurrencies. Met de aanstaande lancering van DBDX en de MiCA-regelgeving, is de toekomst van crypto in Duitsland en daarbuiten veelbelovend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie