Roy van Krieken Roy van Krieken
13/02/2024 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 11:44

Doorbraak in Duitsland – deuren geopend voor crypto investeerders

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Shutterstock/posztos

De crypto-industrie in Europa staat op het punt een significante stap voorwaarts te zetten. De Deutsche Börse Group, een van de grootste exchange-aanbieders van Europa, heeft namelijk met een crypto-gerelateerde dochteronderneming vier licenties ontvangen van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin). Dochteronderneming Crypto Finance krijgt op deze manier officieel groen licht om crypto-diensten in Duitsland aan te bieden. Een enorme stap voor de crypto-industrie in Duitsland, maar ook in heel Europa.

Nederlandse cryptobedrijven moeten binnenkort aan nieuwe eisen voldoen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

BaFin geeft crypto zegel van goedkeuring

De verkregen licenties markeren een belangrijke mijlpaal voor Crypto Finance, dat al gereguleerd wordt door de Zwitserse financiële toezichthouder FINMA. Deze uitbreiding binnen Duitsland stelt de onderneming in staat om haar crypto investeringsproducten, bewaar- en handelsdiensten uit te breiden. Dit komt op een moment dat de Deutsche Börse Group zich voorbereidt op de lancering van een nieuwe digitale exchange, specifiek gericht op institutionele gebruikers, genaamd DBDX.

De goedkeuring door BaFin niet alleen versterkt niet alleen de aanwezigheid van Deutsche Boerse en Crypto Finance in Duitsland, maar positioneert de onderneming ook als een betrouwbare entiteit in de markt. Er worden namelijk nog altijd niet erg veel crypto bedrijven door toezichthouders geaccepteerd.

Advertentie

Voorbereiding op MiCA-regelgeving

De timing van deze licentie is ook cruciaal, aangezien Crypto Finance zich nu binnen het regelgevend kader van de baanbrekende Europese crypto-wet, Markets in Crypto-Assets (MiCA), bevindt waarvan delen in 2024 in werking zullen treden.

Terwijl BaFin recentelijk een licentieaanvraag van Binance afwees, toont de goedkeuring van Crypto Finance aan dat Duitsland de regulering van digitale activa wel degelijk serieus neemt. Dit is een interessante ontwikkeling, gezien ook Boerse Stuttgart, een concurrent van Deutsche Börse, een licentie voor crypto-bewaring heeft ontvangen. Deze dynamiek laat de groeiende acceptatie en integratie van crypto binnen de traditionele financiële sector duidelijk zien. Een paar jaar geleden zouden deze stappen nog haast ondenkbaar zijn geweest.

De stappen die door de Deutsche Börse Group en Crypto Finance worden gezet, wijzen op een belangrijke verschuiving naar institutionele acceptatie en regulering van cryptocurrencies. Met de aanstaande lancering van DBDX en de MiCA-regelgeving, is de toekomst van crypto in Duitsland en daarbuiten veelbelovend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie