Kevin Schijven Kevin Schijven
23/02/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2020 18:00

Europese Commissie (EC) legt volgende maand ei over Libra

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Libra Association stelt oud onderminister Barack Obama aan als CEO

Wereldwijd stoeien financiële instellingen met het reguleren van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Wordt er te veel gereguleerd, dan verliezen de meeste bedrijven interesse, maar wordt er te weinig gereguleerd dan leidt dat tot gevaarlijke situaties. Mocht je het nieuws omtrent Facebooks Libra hebben gevolgd, dan weet je dat dat hot topic was wat regelgeving betreft.
De Europese Unie (EU) legt nog steeds een ei over de stablecoin van Facebook, waarvan de lancering gepland staat voor dit kwartaal. De Europese Commissie (EC), het uitvoerende orgaan van de EU, zegt meer details nodig te hebben om een rechtstoestand van de Libra te bepalen.
Bovenstaande liet de vice-voorzitter van de EC, Valdis Dombrovskis, weten. Hij deed uit de doeken dat de EC een verzoek bij de Libra Association had ingediend om meer informatie omtrent de Libra te ontvangen. Omdat de data die de EC nu in handen heeft alleen rept over de Libra als project heeft de EU moeite met het bepalen van het daadwerkelijke effect van de altcoin.
Dombrovskis gaf aan dat de EC, mits de benodigde informatie wordt verkregen, snel kan handelen als het gaat om regelgeving formuleren. Om dit te bewerkstelligen gaat de EC tot 19 maart in gesprek met externe partijen.
Eerder stapten een aantal bedrijven uit de Libra Association. Vodafone gaf vorige maand nog aan te stoppen met de Libra om de focus van het bedrijf op andere zaken te leggen. Mastercard, Visa, eBay en Stripe stapten eerder al uit het project vanwege de zorgen omtrent regelgeving.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie