Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Europese Commissie komt mogelijk in het derde kwartaal met nieuwe crypto-wetgeving

De Europese Commissie, het juridische orgaan van de Europese Unie, is bezig met het afronden van een nieuwe wet omtrent cryptocurrency regulaties. Dit werd onlangs gepubliceerd door IFC Review.

In het bericht werd beschreven dat zodra de wet er doorheen komt, de adoptie sterk toe kan nemen. Daarnaast zouden bedrijven makkelijker de kans krijgen om een onderneming op te bouwen in de crypto sector binnen Europa. De Europese Commissie heeft zich de laatste jaren verder verdiept in cryptocurrencies en heeft advies gevraagd van experts.

- Advertentie -

De Commissie erkent bitcoin (BTC) en stablecoins tegenwoordig als financiële instrumenten en hebben daar een framework omheen gebouwd speciaal voor tech-bedrijven die zich bezighouden met blockchain.

Bruno Schneider-Le Saout, de voorzitter van de crypto-belangenorganisatie van de Europese Blocktech Federatie, kaartte aan dat crypto-assets gezien kunnen worden als financiële instrumenten bij de juiste kwalificatie. Hierbij worden de juridische instrumenten gebruikt die de miljarden markt van de Europese financiële markt reguleren

De aankomende legalisatie zou een historisch moment zijn volgens Schneider, de opties die ondernemers krijgen om financiële applicaties te bouwen zijn volgens hem groot. De nieuwe wetten en legalisatie zorgen voor meer juridische zekerheid. Dit is nodig voor zowel crypto assets die niet onder regulatie staan en voor het toepassen van blockchain bij financiële dienstverlening. Daarnaast wordt het inzetten van tokens ter vervanging van huidige financiële instrumenten ook makkelijker.

In de plannen van de Commissie kwam ook naar voren dat ze één markt willen creëren voor de verkoop van cryptocurrencies binnen Europa. Dit is vergelijkbaar met de situatie in 1999 toen de euro geïntroduceerd werd. Echter komen hier vijf essentiële belangen bij kijken:

Algemene reikwijdte, onderwerpen en definities, vereisten voor aanbieders van crypto diensten, vereisten voor uitgevers van stablecoins en toezicht op die uitgevende instellingen.

De legalisatie vloeit voort uit de opmerking die vicevoorzitter, Valdis Dombrovski. Hij zei dat de door gebrek aan rechtszekerheid kansen voor de regio belemmerd werden evenals de groei en zakelijke kansen die cryptocurrencies kunnen bieden.

Dit zou volgens hem een goede kans zijn voor Europa om wereldwijd een stempel te drukken op decentralized finance en de marktleider te worden wat betreft deze nieuwe technologie.

De implementatie van de wet staat op de planning voor het derde kwartaal dit jaar. Hoewel dit nog niet geheel zeker is door de corona crisis. Het kan zijn dat de wet uitgesteld wordt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,29 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.388,29 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...