Simon Bosch Simon Bosch
29/10/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 14:00

Ex-BitMEX CEO: nieuwe stierenmarkt begint als China van crypto houdt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ex-BitMEX CEO: nieuwe stierenmarkt begint als China van crypto houdt

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes mag dan wel niet meer de topman van het bedrijf meer zijn, hij is nog steeds erg actief in de crypto-industrie. Hij had het de afgelopen tijd niet altijd bij het rechte eind, maar toch zijn zijn ideeën erg interessant. Nu is zijn boodschap dat de volgende stierenmarkt begint zodra China en Hong Kong luidkeels de liefde verklaren aan cryptocurrencies.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

China aan de wieg van crypto exchanges

In een blogpost schrijft hij dat ‘Greater China’ in de begindagen het middelpunt vormde van crypto exchanges. Nadat de Japanse exchange Mt. Gox in 2014 failliet ging verschoof het middelpunt voor crypto namelijk naar China en omliggende landen. Hayes rekent Hong Kong, Taiwan en Macau mee bij China, dat een enorme invloed op deze rechtsgebieden had en heeft.

Na 2014 waren ‘de grote drie’ in China gevestigd: Huobi en OKCoin zaten in Beijing, en BTC China kwam uit Shanghai. Deze platformen verwerkten een groot deel van het volume. Ook andere platformen, zoals het Sloveense Bitstamp en Bitfinex uit Hong Kong, hadden Chinese dochterbedrijven.

Maar vorig jaar heeft China een algeheel verbod op het bezit en gebruik van cryptocurrencies uitgerold, waardoor crypto-bedrijven op grote schaal uit China zijn vertrokken. Omdat de banden tussen China en Hong Kong ook erg sterk zijn werd de sector in laatstgenoemde ook zwaar getroffen. Maar Hong Kong is volgens Hayes nu opnieuw gastvrijer geworden. Ook de bedrijven die voorheen in China zaten doen het nog altijd goed in het buitenland.

Advertentie

Chinese terugkeer in blockchain

Maar nu deze bedrijven in het buitenland zijn verliest China langzaam zijn relevantie in de industrie, volgens de voormalig topman. Hij denkt dat de Chinese overheid dit goed in de smiezen heeft.

Het idee dat China helemaal niets doet met crypto en blockchain is bovendien feitelijk onwaar – het overgrote merendeel van de patentaanvragen komt uit China. Slechts een opvallend klein deel wordt goedgekeurd, maar het is duidelijk dat China aan blockchain-technieken werkt. Volgens Hayes is Hong Kong bovendien een soort ‘speeltuin’ voor de Chinese overheid.

De groei van de crypto-industrie en China’s grote afhankelijkheid van de dollar moet volgens de ondernemer het begin inluiden van een opnieuw opbloeiende crypto-industrie in China.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie