Ivo Melchers Ivo Melchers
27/10/2022 15:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 15:07

BitMex CEO treedt na minder dan twee jaar af

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De CEO van BitMex, Alexander Höptner, treedt na minder dan twee jaar af. Bitmex is een van de oudste en meest bekende cryptocurrency exchange. De exchange werd namelijk al in het jaar 2014 opgericht. De grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, Binance, werd bijvoorbeeld pas opgericht in 2017. Wanneer we kijken naar de top vijf exchanges volgens CoinMarketCap dan zijn er slechts twee exchanges die eerder zijn gelanceerd dan BitMex: Coinbase en Kraken

Nadat The Block de crypto-exchange had benaderd gaven ze aan dat Stephan Lutz, de huidige Chief Financial Officer (CFO), is aangewezen als interim CEO. Er werd ook gezegd dat Lutz door zal gaan met zijn rol als CFO.

Höptner werd in 2020 benaderd door BitMex en in 2021 was hij begonnen als CEO van de exchange. In ons exclusieve interview met Höptner zei hij het volgende over zijn toenmalige aanstelling als CEO:

‘’In 2020 werd ik toen benaderd door BitMex, omdat ze zagen dat ik een klassieke exchange had omgevormd naar crypto, en ze vroegen of ik eigenlijk het tegenovergestelde kon doen. Namelijk: van crypto naar de klassieke gereguleerde wereld.’’

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

CEO’s van crypto-gerelateerde bedrijven

Alexander Höptner is niet de eerste CEO die is afgetreden bij een crypto-gerelateerd bedrijf dit jaar. Zo kon je onlangs lezen dat Gavin Wood, de oprichter van Polkadot (DOT) en medeoprichter van Ethereum (ETH), was afgetreden als CEO van Parity Technologies. Parity is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van onder meer Polkadot.

Ook liet Michael Saylor, een van de grootste bitcoin (BTC) bulls, iets minder dan drie maanden geleden weten dat hij af zou treden als CEO van MicroStrategy. Hij werd uitvoerend voorzitter om zich meer op zijn bitcoin-overtuiging te kunnen focussen.

Crypto-bank Celsius nam eveneens afscheid van zijn CEO, Alex Mashinsky. Op 27 september gaf hij aan dat hij af zou treden en Chris Ferraro verruilde zijn positie als CFO voor zowel de positie als interim CEO en als Chief Restructering Officer. Celsius was eerder dit jaar ten onder gegaan en zit momenteel in een ´chapter 11 bankruptcy´ waardoor het bedrijf door mag gaan zolang het daar geld voor heeft.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie