Simon Bosch Simon Bosch
11/12/2023 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2023 15:41

Google staat nu advertenties voor crypto-fondsen toe

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin koers daalt, hoop op beursfonds krijgt een dreun

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De crypto-industrie is de afgelopen jaren weliswaar hard gegroeid, maar het heeft niet alles uit zichzelf kunnen halen. Dat geldt zeker voor de industrie in de Verenigde Staten, want adverteren was voor crypto-bedrijven er bijzonder lastig. Google maakt het deze bedrijven vanaf begin volgend jaar iets gemakkelijker.

Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?

Google staat meer crypto advertenties toe

De zoekgigant had voorheen namelijk een streng advertentiebeleid waardoor het niet toegestaan was voor crypto-trustfondsen om via Google-advertenties reclame te maken. In een op 6 december gepubliceerd document over het advertentiebeleid staat dat het vanaf 29 januari 2024 is toegestaan voor crypto-trustfondsen om te adverteren via Google.

Het betreft specifiek crypto-trustfondsen, wat mogelijk betekent dat het voor andere crypto-beursfondsen die geen truststructuur hebben al mogelijk was om te adverteren. Denk daarbij aan Exchange Traded Funds (ETF’s) Ook voor cryptocurrencies bestaan al ETF’s in de VS, alhoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vooralsnog geen spot-ETF’s toelaat.

In een ander klantenserviceartikel benadrukt Google dat het inderdaad sommige adverteerders wél hun ding laat doen. Denk daarbij aan crypto exchanges, verkopers van hardware wallets en verkopers van mininghardware. Tegelijkertijd noemt Google nadrukkelijk dat advertenties voor initial coin offerings (ICO’s), crypto-leningen en bepaalde verkopen van NFT’s niet zijn toegestaan.

Advertentie

Crypto beleid nog steeds erg streng

Het technologiebedrijf verder ook dat bedrijven moeten voldoen aan de lokale wetgeving van het gebied waarin de bedrijven actief zijn. Dat is nogal een wirwar van wetgevingen. Zo gelden in de Verenigde Staten hele andere wetten dan in de Europese Unie. Veel bedrijven in de VS liggen momenteel onder vuur omdat de SEC vindt dat ze ongeregistreerde effecten aanbieden.

Vorige week heeft de Amerikaanse Senaat nog een streng wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat het financieren van terrorisme met crypto een stuk moeilijker wordt. Het bleek eerder namelijk dat terorrismeorganisaties zoals Hamas hier veel geld mee ophalen.

Tegelijkertijd zijn er ook signalen dat het beleid in de VS langzaam verbetert. Afgelopen week werd namelijk ook duidelijk dat de overheid een aantal strenge maatregelen in de prullenbak gooit.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie