Kevin Schijven Kevin Schijven
28/10/2020 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2020 14:15

Hackers nemen website van Trump over, beweren geheime informatie te lekken in ruil voor monero (XMR)

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hackers nemen website van Trump over, beweren geheime informatie te lekken in ruil voor monero (XMR)

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

Een van de websites van de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump is gisteren gehackt. Dat viel als eerst journalist Gabriel Lorenzo Greschler op:


Een onbekende groep hackers had kort de website overgenomen. De hackers hadden op de voorpagina een nep bericht van de FBI geplaatst. Hierin stond het volgende:

De wereld heeft genoeg van het nepnieuws dat dagelijks door president Donald J. Trump wordt verspreid. Het is tijd om de wereld de waarheid te laten weten. Meerdere apparaten werden gecompromitteerd die volledige toegang gaven tot Trump en zijn familieleden. Interne gesprekken met strikt geheime informatie bewijzen dat de regering van Trump betrokken is bij de oorsprong van het coronavirus. We hebben bewijs dat de heer Trump als president volledig in diskrediet brengt. Zijn criminele betrokkenheid en samenwerking met buitenlandse actoren bewijst de manipulatie van de verkiezingen van 2020.

Aldus de tekst op de webpagina, die overigens niet eenvoudig was te vertalen. De tekst stond namelijk vol met grammaticale fouten, wat wellicht aantoont dat Engels niet de moedertaal is van deze hackers.
Verder is niets bekend over deze hackers, behalve dat ze bezoekers geld probeerden af te troggelen. De hackers plaatste twee monero (XMR) adressen onder het bericht. Monero is een zogeheten privacy coin, een cryptocurrency waarbij transacties moeilijker te traceren zijn dan bij de meeste andere crypto’s.
Wilde je de geheime informatie inzien, dan kon je monero sturen naar het eerste adres. Mensen die de informatie liever geheim wilden houden, konden monero naar het tweede adres sturen.
Het is onduidelijk of deze hackers ook daadwerkelijk “volledige toegang hadden tot Trump, familieleden, interne gesprekken en geheime informatie,” maar het is zeer onwaarschijnlijk. Enkele minuten later werd het bericht van de website weer verwijderd.
Eerder dit jaar werd ook al het Twitteraccount van Trump gehackt. Een Nederlander beweerde onlangs dat hij binnen was gedrongen na maar vijf pogingen met het wachtwoord “maga2020.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie