Hackers nemen website van Trump over, beweren geheime informatie te lekken in ruil voor monero (XMR)

Een van de websites van de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump is gisteren gehackt. Dat viel als eerst journalist Gabriel Lorenzo Greschler op:

- Advertentie -

Een onbekende groep hackers had kort de website overgenomen. De hackers hadden op de voorpagina een nep bericht van de FBI geplaatst. Hierin stond het volgende:

De wereld heeft genoeg van het nepnieuws dat dagelijks door president Donald J. Trump wordt verspreid. Het is tijd om de wereld de waarheid te laten weten. Meerdere apparaten werden gecompromitteerd die volledige toegang gaven tot Trump en zijn familieleden. Interne gesprekken met strikt geheime informatie bewijzen dat de regering van Trump betrokken is bij de oorsprong van het coronavirus. We hebben bewijs dat de heer Trump als president volledig in diskrediet brengt. Zijn criminele betrokkenheid en samenwerking met buitenlandse actoren bewijst de manipulatie van de verkiezingen van 2020.

Aldus de tekst op de webpagina, die overigens niet eenvoudig was te vertalen. De tekst stond namelijk vol met grammaticale fouten, wat wellicht aantoont dat Engels niet de moedertaal is van deze hackers.

Verder is niets bekend over deze hackers, behalve dat ze bezoekers geld probeerden af te troggelen. De hackers plaatste twee monero (XMR) adressen onder het bericht. Monero is een zogeheten privacy coin, een cryptocurrency waarbij transacties moeilijker te traceren zijn dan bij de meeste andere crypto’s.

Wilde je de geheime informatie inzien, dan kon je monero sturen naar het eerste adres. Mensen die de informatie liever geheim wilden houden, konden monero naar het tweede adres sturen.

- Advertentie -

Het is onduidelijk of deze hackers ook daadwerkelijk “volledige toegang hadden tot Trump, familieleden, interne gesprekken en geheime informatie,” maar het is zeer onwaarschijnlijk. Enkele minuten later werd het bericht van de website weer verwijderd.

Eerder dit jaar werd ook al het Twitteraccount van Trump gehackt. Een Nederlander beweerde onlangs dat hij binnen was gedrongen na maar vijf pogingen met het wachtwoord “maga2020.”

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.099,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.817,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.852,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.907,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.921,70 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...