Roy van Krieken Roy van Krieken
07/09/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2021 16:15

Het World Economic Forum (WEF) geeft vier redenen voor de groeiende interesse in cryptocurrencies

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Het World Economic Forum (WEF) geeft vier redenen voor de groeiende interesse in cryptocurrencies

Het World Economic Forum (WEF) is een wereldberoemde non-profit organisatie met het doel om de economie over de hele wereld te verbeteren. Elk jaar wordt er in het Zwitserse Davos een bijeenkomst georganiseerd waar de meest invloedrijke personen ter wereld vergaderen over de belangrijkste problemen in de wereld.

Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

WEF spreekt zich uit over crypto

Onlangs heeft het WEF uitspraken gedaan over de huidige staat van de wereld van cryptocurrencies in verhouding tot de rest van de economie. Het geeft een aantal redenen voor de enorme en groeiende interesse in digitale activa.

De eerste reden is het huidige beleid van centrale banken als gevolg van de COVID-19 pandemie over de hele wereld. Door het bijna eindeloos printen van geld en de daaropvolgende hoge inflatie is de waarde van fiat valuta enorm in waarde gedaald. 

Dit heeft ertoe geleid dat investeerders grote interesse kregen in digitale activa zoals bitcoin (BTC). Het WEF noemt onder meer bedrijven als Tesla en Microstrategy en El Salvador als voorbeelden.

De tweede reden is het feit dat stablecoins zich manifesteren als uitstekend en efficiënt handelsmiddel. De marktkapitalisatie van stablecoins is het afgelopen jaar explosief gestegen en dit zorgt ervoor dat zelfs centrale banken serieuze plannen maken voor het opzetten van Central Bank Digital Currencies (CBDC). 

Een andere reden is het feit dat veel producten afkomstig uit de wereld van crypto inmiddels echte use-cases hebben in de ‘echte wereld’. Onder meer de Decentralized Finance (DeFi) sector heeft een gigantische potentie en wordt specifiek benoemd door het WEF. 

Daarnaast is de transatie naar een steeds klimaatvriendelijker ecosysteem enorm positief voor de adoptie van crypto, zo stel het WEF.

Als laatste geeft het WEF aan dat cryptocurrencies niet ervoor zorgen dat criminelen makkelijker kunnen opereren. Dit is nog altijd een van de belangrijkste argumenten van tegenstanders. Volgens het WEF staat slechts 0,34% van alle crypto transacties in het teken van illegale activiteit. Het WEF stelt dat dit veel lager is dan in het traditionele economische systeem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie