Erik Juffermans Erik Juffermans
20/12/2023 15:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2023 14:29

Hoe crypto de Amerikaanse verkiezingen gaat beïnvloeden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hoe crypto de Amerikaanse verkiezingen gaat beïnvloeden

Foto: Rob Crandall/Shutterstock

Crypto is steeds meer te vinden in mainstream media, en vooral met het aanstaande Bitcoin (BTC) ETF staat de sector de laatste maanden volop in de spotlight. Ook voor de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezing zou crypto weleens een belangrijk onderwerp kunnen gaan worden. Bekende namen uit de crypto-industrie hebben naar verluidt 78 miljoen dollar opgehaald voor het lobbyen van de crypto industrie in de aanloop naar de verkiezingen.

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie

Crypto staat op

De 78 miljoen dollar is bedoeld voor het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 en het steunen van pro-crypto kandidaten. Op maandag meldde Politico dat het plan de steun heeft van onder anderen Andreessen Horowitz (a16z), Coinbase en de gebroeders Winklevoss. Maar ook partijen als Ripple, Messari, Circle, Ark, Kraken, Blockchain Capital en Paradigm steunen het lobbyplan. 

Het plan is een duidelijke poging van de crypto-industrie om zich te mengen in het politieke speelveld in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Crypto is misschien niet het grootste onderwerp voor de verkiezingen maar het is wel een onderwerp dat een diepe politieke kloof veroorzaakt. Zo is de ene kant fel tegen de industrie, en de andere kant helpt de sector liever in het zadel.

Crypto leiders zijn optimistisch

Zoals gezegd steunt ook Ripple, het bedrijf achter XRP de gezamenlijke politieke avances van de crypto sector. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt er het volgende over:

“Het team van Ripple neemt samen met andere leiders binnen de industrie de taak op zich om pro-innovatie en pro-crypto kandidaten voor de verkiezing van 2024 te steunen. De Verenigde Staten kan niet achterblijven op het wereldwijde toneel.”

Volgens Chris Dixon van a16z is het vormen van een gezamenlijke crypto-kracht de enige manier om de anti-crypto lobby van grote banken en techbedrijven tegen te gaan. Ook Dante Disparte van Circle is te spreken over het collectief:

“Het is geweldig om te zien dat verantwoordelijke partijen binnen de industrie plannen steunen om gebruikers te beschermen en om degelijke Amerikaanse technologie, technologische leiders, en banen in financiële- en techsectoren te promoten.”

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie