Erik Juffermans Erik Juffermans
20/12/2023 15:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2023 14:29

Hoe crypto de Amerikaanse verkiezingen gaat beïnvloeden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hoe crypto de Amerikaanse verkiezingen gaat beïnvloeden

Foto: Rob Crandall/Shutterstock

Crypto is steeds meer te vinden in mainstream media, en vooral met het aanstaande Bitcoin (BTC) ETF staat de sector de laatste maanden volop in de spotlight. Ook voor de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezing zou crypto weleens een belangrijk onderwerp kunnen gaan worden. Bekende namen uit de crypto-industrie hebben naar verluidt 78 miljoen dollar opgehaald voor het lobbyen van de crypto industrie in de aanloop naar de verkiezingen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto staat op

De 78 miljoen dollar is bedoeld voor het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 en het steunen van pro-crypto kandidaten. Op maandag meldde Politico dat het plan de steun heeft van onder anderen Andreessen Horowitz (a16z), Coinbase en de gebroeders Winklevoss. Maar ook partijen als Ripple, Messari, Circle, Ark, Kraken, Blockchain Capital en Paradigm steunen het lobbyplan. 

Het plan is een duidelijke poging van de crypto-industrie om zich te mengen in het politieke speelveld in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Crypto is misschien niet het grootste onderwerp voor de verkiezingen maar het is wel een onderwerp dat een diepe politieke kloof veroorzaakt. Zo is de ene kant fel tegen de industrie, en de andere kant helpt de sector liever in het zadel.

Crypto leiders zijn optimistisch

Zoals gezegd steunt ook Ripple, het bedrijf achter XRP de gezamenlijke politieke avances van de crypto sector. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt er het volgende over:

“Het team van Ripple neemt samen met andere leiders binnen de industrie de taak op zich om pro-innovatie en pro-crypto kandidaten voor de verkiezing van 2024 te steunen. De Verenigde Staten kan niet achterblijven op het wereldwijde toneel.”

Volgens Chris Dixon van a16z is het vormen van een gezamenlijke crypto-kracht de enige manier om de anti-crypto lobby van grote banken en techbedrijven tegen te gaan. Ook Dante Disparte van Circle is te spreken over het collectief:

“Het is geweldig om te zien dat verantwoordelijke partijen binnen de industrie plannen steunen om gebruikers te beschermen en om degelijke Amerikaanse technologie, technologische leiders, en banen in financiële- en techsectoren te promoten.”

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie