Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/09/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2020 11:09

India overweegt alsnog verbod op bitcoin (BTC) handel, welk effect heeft dit op de industrie?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
India overweegt alsnog verbod op bitcoin (BTC) handel, welk effect heeft dit op de industrie?

De overheid van India overweegt om nieuwe wetten te implementeren die ervoor zorgen dat cryptocurrency handel niet langer toegestaan is. Dinsdag verscheen er een bericht op Bloomberg waarin de plannen uitgelegd werden.
De wet wordt momenteel nog besproken alvorens het doorgestuurd wordt naar het kabinet. Het lijkt erop dat de overheid in India niet tegen de filosofie achter bitcoin (BTC) is, de blockchain. Echter hebben ze wel wat tegen cryptocurrency trading, de woordvoerder van het ministerie van financiën stond niet open om commentaar te geven.
In 2018 heeft de centrale bank van India cryptocurrencies verbannen naar aanleiding van een reeks van oplichtingen die plaatsvonden met cryptocurrencies. Grote crypto exchanges waren het daar niet mee eens en besloten naar de rechter te stappen in september. In maart 2020 werd er uitstel gegeven.
Na het winnen van de rechtszaak steeg het volume in crypto trading met 450% binnen twee maanden tijd. De zorgen van de Indiase overheid stijgt, ze zijn bang dat veel Indiërs hun spaargeld riskeren. Dit weerhoudt de meeste er niet van toch te blijven traden. Paxful gaf aan dat het volume met 883% gestegen tussen januari en mei. Het volume steeg daarmee van $2,2 miljoen naar $22,1 miljoen.
Als er een nieuw wetsvoorstel komt kan dit voor bijna 1,7 miljoen Indische bewoners betekenen dat zij niet meer kunnen handelen in digitale valuta. Daarnaast worden ook veel ondernemers getroffen waaronder het bedrijf CoinSwitch wat gevestigd is in India en meer dan 200.000 gebruikers telt die samen goed zijn voor een volume van $200 tot $300 miljoen.
Wat de exacte uitkomst gaat zijn staat nog niet vast, er wordt nog intern overleg gepleegd. De populariteit zal er in ieder geval niet onder leiden.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie