Rico Engelbarts
11/07/2018 11:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2018 11:26

Indiase beleggers richten crypto-fonds van $20 miljoen op in de VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Ondanks het strikte beleid van India ten aanzien van cryptocurrencies, deinzen autochtone ondernemers en liefhebbers van blockchain nergens voor terug om een rol in de snelgroeiende sector te spelen.

‘Terroristen gebruiken crypto toch minder dan gedacht,’ aldus overheid VS
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Het verlies van India is een winst voor de VS

Terwijl sommige cryptocurrency-bedrijven hun hoofdkantoren verhuizen of rechtszaken tegen de overheid beginnen, heeft een kleine groep invloedrijke investeerders uit het land B1T Capital gelanceerd: een in de VS gevestigd fonds dat zich uitsluitend richt op cryptocurrencies.
Zoals blijkt uit documenten van de Securities and Exchange Commission (SEC), werd het fonds geregistreerd op 26 juni 2018 in Salt Lake City, Utah, en heeft het “bijna een miljoen dollar” opgehaald bij een niet openbaar gemaakte investeerder. De entiteit zal uitsluitend investeren in cryptocurrency-startups die zijn geregistreerd in de VS via particuliere voorverkopen.
Partner bij B1T Capital, Utsav Somani, legt uit dat de overstap een eenvoudige keuze was gezien het hopeloze gebrek aan regulatie in India, en dat de gunstige regelgeving en technologische omgeving in de VS heeft bijgedragen aan hun beslissing. De ondernemer bevestigde dat alle partners Indiase burgers zijn, “behalve misschien een paar”. Somani sprak met het Indiase Inc42 over de ontwikkeling:

Er zullen wereldwijd 500 nieuwe crypto-fondsen zijn in 2018. Interessant is dat er geen enkele uit India komt. B1T Capital is een stap om daar verandering in te brengen. India is de meest opkomende markt waar projecten op een bepaald moment in hun looptijd toegang tot nodig hebben.

Hij voegde eraan toe dat het fonds van plan is het Indiase “crypto-ecosysteem” te openen en hoopt in dit opzicht synergie te vinden.
Ondanks dat het een nieuw gevormd fonds is, heeft B1T Capital reeds geïnvesteerd in Orchid, een gedistribueerde marktplaats die een kader wil creëren voor digitaal burgerschap, en streeft het ernaar om deze maand nog een nieuwe investering te doen.
De groottes van de investeringen variëren van $75.000 tot $150.000, waarbij Somani onthult dat het fonds belegt in bedrijven die al een indrukwekkende reeks investeerders hebben. Dit omzeilt de noodzaak van zorgvuldige ‘due diligence’.

Advertentie

Geen ‘ICO-flipping’

Somani verklaarde dat het steeds veranderende landschap van de markt voor cryptocurrency het moeilijk maakt om een strategie voor de langetermijnstrategie te creëren, en dat B1T Capital dat hoopt op te lossen door hun portfolio “om de paar maanden” opnieuw te beoordelen.
De beruchte ICO-markt valt niet binnen de investeringsstrategie van B1T, vanwege hun niet-gereguleerde, meestal niet op KYC- (know your customer) gebaseerde, schaduwrijke reputatie.
Somani merkte op dat B1T Capital niet op zoek is naar “flip-projecten zoals kleine beleggers” maar projecten wil steunen die er veelbelovend uitzien, gericht zijn op het herdefiniëren van protocol-lagen voor verschillende problemen en het leiden van innovatie.
Ondertussen blijft India worstelen met de lockdown van de overheid op geregistreerde banken die diensten verlenen aan cryptocurrency-bedrijven. Hoewel dit kan bijdragen aan braindrain, omdat bekwaam talent het land verlaat om een ondernemende carrière in de sector na te streven, meent Somani dat de komende verkiezingen van 2019 ervoor zal zorgen dat politici hun voordeel uit de industrie, en de stemmen, zullen proberen te halen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie