Sander van Rijn Sander van Rijn
13/11/2023 06:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 15:27

Indiase rechters wijzen verzoek voor betere crypto regelgeving af

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Indiase rechters wijzen verzoek voor betere crypto regelgeving af

Foto: Valery Evlakhov/Shutterstock

Het Hooggerechtshof in India weigert een verzoekschrift in behandeling te nemen om nieuwe richtlijnen voor crypto op te stellen. De rechtbank merkt op dat het verzoek meer weg heeft van het opstellen van nieuwe wetgeving.

Hoewel het verzoekschrift werd aangevraagd in het algemeen belang van de samenleving, verwierp de rechtbank het verzoek. Volgens het Hooggerechtshof was de indiener van plan om via dit verzoekschrift zijn eigen borgtocht te verkrijgen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Indiase Hooggerechtshof op de hoogte van fraudezaak indiener

Manu Prashant Wig, de indiener van het verzoekschrift, pleitte voor een regelgevend kader voor de crypto-handel. Het Hooggerechtshof was echter op de hoogte van het feit dat Wig in de gevangenis zit vanwege een fraudezaak. Het opvallende is dat deze fraudezaak in verband wordt gebracht met crypto.

De oud-directeur van Blue Fox Motion Picture Limited zou in het verleden personen hebben misleid tot het investeren in crypto en beloofde ongebruikelijk hoge rendementen. Wig werd in 2020 aangeklaagd door de Economic Offence Wing (EOW) van de politie in Delhi. Maar liefst 133 slachtoffers hebben aangifte tegen hem gedaan.

Advertisement

Hooggerechtshof verwerpt verzoek vanwege grondwet

Het hooggerechtshof in India merkt op dat het geen richtlijnen uitvaardigt onder artikel 32 van de Indiase grondwet.

Volgens de rechter vallen de eisen van het verzoekschrift binnen het wetgevende domein. Ondanks het verwerpen van het verzoekschrift, gaf de rechtbank we aan dat de indiener andere juridische middelen kan inzetten.

“Wij kunnen deze handelwijze niet onderschrijven. Het staat de indiener vrij om de juiste rechtbank te verzoeken om toekenning van reguliere borgtocht. De belangrijkste maatregelen hebben meer het karakter van een wettelijke instructie die de rechtbank niet kan geven op grond van artikel 32 van de Grondwet.”

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Regelgevend kader Indiase cryptomarkt in aantocht

De Indiase Hoge Raad gaf de regering eerder dit jaar de opdracht om een duidelijke wetgeving op te stellen voor de handel in crypto. Volgens de Supreme Court van India zou de regering niet genoeg doen om criminaliteit binnen de sector tegen te gaan.

Naar verluidt wordt er hard gewerkt aan dit regelgevende kader voor de cryptomarkt in India. Op basis van gezamenlijke aanbevelingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Financial Stability Board (FSB) zal het resultaat zich binnen de komende zes maanden kunnen ontfermen tot wetgeving.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement