Roy van Krieken Roy van Krieken
17/04/2022 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2022 08:00

Kan regulatie de crypto industrie juist een impuls geven?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: JLStock/Shutterstock

Naarmate de crypto industrie steeds populairder wordt kunnen overheden en regulatoren er eigenlijk niet meer omheen. Vroeg of laat zullen zij de wereld van cryptocurrencies moeten gaan reguleren. Veel crypto investeerders en analisten maken zich grote zorgen om dergelijke regulatie, maar zijn deze zorgen wel terecht? Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat regulatie op de lange termijn de crypto industrie behoorlijk kan helpen.

Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers

Crypto regulatie

Vandaag de dag is de crypto industrie slechts mondjesmaat onderhevig aan regulatie, maar dit lijkt spoedig te veranderen. Onder meer regulatoren in de Verenigde Staten en de Europese Unie beginnen concrete stappen te zetten om een uniform regelgevend stelsel te creëren. 

Het feit dat er op dit moment nog maar amper zo’n regelgevend stelsel is zorgt ervoor dat veel institutionele investeerders aan de zijlijn blijven staan. De onzekerheid en het ‘wilde westen’ karakter van de industrie baart deze groep investeerders grote zorgen.

Mocht de crypto industrie uiteindelijk netjes en duidelijk gereguleerd worden, dan wordt deze onzekerheid van institutionele investeerders weggenomen. In dat geval zou het zomaar eens kunnen dat de crypto industrie een gigantische impuls gaat krijgen, en eigenlijk is dit proces al in gang gezet.

Nieuw talent en kapitaal

Zoals bij elke industrie, is duidelijkheid over hoe crypto wettelijk zou moeten werken belangrijk. Regulerend toezicht door bijvoorbeeld Amerikaanse overheid zal uiteindelijk nuttig zijn en moet worden toegejuicht door deelnemers en organisaties in de crypto gemeenschap.

De signalen zijn al zichtbaar dat er een reusachtige hoeveelheid talent staat te springen om deel te nemen binnen de relatief nieuwe industrie. Onlangs vond er in de Amerikaanse stad een Denver een grote Ethereum (ETH) conferentie plaats. Hier kwamen zeker 12.000 mensen bij elkaar om ideeën uit te wisselen, nieuwe protocollen te onthullen en investeringen veilig te stellen. 

In het geval van broodnodige regulatoire helderheid zal het enthousiasme van talentvolle ontwikkelaars en investeerders in de crypto industrie enkel groeien. Het zal namelijk eindelijk de crypto industrie als legitiem vaststellen en bevestigen dat de wereld van cryptocurrencies eindelijk volwassen wordt. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie