Roy van Krieken Roy van Krieken
17/04/2022 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2022 08:00

Kan regulatie de crypto industrie juist een impuls geven?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: JLStock/Shutterstock

Naarmate de crypto industrie steeds populairder wordt kunnen overheden en regulatoren er eigenlijk niet meer omheen. Vroeg of laat zullen zij de wereld van cryptocurrencies moeten gaan reguleren. Veel crypto investeerders en analisten maken zich grote zorgen om dergelijke regulatie, maar zijn deze zorgen wel terecht? Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat regulatie op de lange termijn de crypto industrie behoorlijk kan helpen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto regulatie

Vandaag de dag is de crypto industrie slechts mondjesmaat onderhevig aan regulatie, maar dit lijkt spoedig te veranderen. Onder meer regulatoren in de Verenigde Staten en de Europese Unie beginnen concrete stappen te zetten om een uniform regelgevend stelsel te creëren. 

Het feit dat er op dit moment nog maar amper zo’n regelgevend stelsel is zorgt ervoor dat veel institutionele investeerders aan de zijlijn blijven staan. De onzekerheid en het ‘wilde westen’ karakter van de industrie baart deze groep investeerders grote zorgen.

Mocht de crypto industrie uiteindelijk netjes en duidelijk gereguleerd worden, dan wordt deze onzekerheid van institutionele investeerders weggenomen. In dat geval zou het zomaar eens kunnen dat de crypto industrie een gigantische impuls gaat krijgen, en eigenlijk is dit proces al in gang gezet.

Nieuw talent en kapitaal

Zoals bij elke industrie, is duidelijkheid over hoe crypto wettelijk zou moeten werken belangrijk. Regulerend toezicht door bijvoorbeeld Amerikaanse overheid zal uiteindelijk nuttig zijn en moet worden toegejuicht door deelnemers en organisaties in de crypto gemeenschap.

De signalen zijn al zichtbaar dat er een reusachtige hoeveelheid talent staat te springen om deel te nemen binnen de relatief nieuwe industrie. Onlangs vond er in de Amerikaanse stad een Denver een grote Ethereum (ETH) conferentie plaats. Hier kwamen zeker 12.000 mensen bij elkaar om ideeën uit te wisselen, nieuwe protocollen te onthullen en investeringen veilig te stellen. 

In het geval van broodnodige regulatoire helderheid zal het enthousiasme van talentvolle ontwikkelaars en investeerders in de crypto industrie enkel groeien. Het zal namelijk eindelijk de crypto industrie als legitiem vaststellen en bevestigen dat de wereld van cryptocurrencies eindelijk volwassen wordt. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie