Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/10/2020 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2020 17:25

Krijgt bitcoin (BTC) weer een klap? Nieuw stimuleringspakket VS afgewezen door Democraten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Krijgt bitcoin (BTC) weer een klap? Nieuw stimuleringspakket VS afgewezen door Democraten

De democratische voorzitter in het Amerikaanse ‘House of Representatives’ verwierp Trumps verbeterde stimuleringspakket van $1,8 biljoen met als argument dat het niet genoeg biedt op het gebied van coronavirus-testen, veiligheid van werknemers en kinderopvang. Dit meldt een artikel van de Financial Times.
De democraten vroegen eerder om een stimuleringspakket van $2,4 biljoen waar Trump het niet mee eens was. Trump liet vervolgens op 6 oktober weten niet meer te willen onderhandelen, wat effect had op de bitcoin-koers (BTC). De president leek later terug te krabbelen op deze beslissing en kwam met een pakket van $1,8 biljoen. Het weigeren van dit stimuleringspakket kan dus weer invloed hebben op de koers, die op het moment van schrijven rond de $11.350 hangt en recent een sterke opwaartse trend kent. De huidige koers van digitale goud toont echter geen significante reactie op de afwijzing.
De republikeinen in het Senaat zijn het overigens ook niet eens met het huidige aanbod van de Republikeinse president. Zij stellen zelf juist minder dan de helft van de $1,8 biljoen voor en zouden in andere gebieden ook nog willen bezuinigen, deelt de Wall Street Journal. Een spreker van ‘the House of Representatives’ sluit echter niet uit dat er nog altijd een deal kan komen tussen de twee partijen.

“Ik blijf hopen dat de ontwikkelingen van gisteren ons dichter bij een akkoord zullen brengen over een hulppakket dat de gezondheids- en economische crisis aanpakt waarmee Amerikaanse gezinnen worden geconfronteerd.”

Er wordt door de crypto community altijd vol smacht gekeken naar de aankondigingen van nieuwe stimuleringsmaatregelen, gezien het effect van deze maatregelen op de economie en de inflatie van valuta als resultaat. Dit zorgt vervolgens weer dat bedrijven op zoek gaan naar safe havens om hun waarde te behouden. Crypto Insiders schreef in dit artikel over de verwachtingen van de nieuwe stimuleringsmaatregelen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie