Rico Engelbarts
11/04/2018 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2018 11:09

Leidende rol van EU gewenst in Blockchainontwikkeling

Nieuws
Vice President Andrus Ansip

Door de vice-voorzitter van de Europese Commissie (EC), Andrus Ansip, is tijdens zijn toespraak op EC’s Digital Day, een beroep gedaan op Europa. Zijn boodschap: omarm Blockchaintechnologie samen met AI (Artificial Intelligence/kunstmatige intelligentie) en word zo wereldleider op gebied van digitale innovatie.
Enkele argumenten welke Ansip voerde waren dat Europa “thuisbasis van de wereld’s meest vooruitstrevende AI onderzoeksgemeenschap”. Daarnaast is Europa ook wat blockchain betreft “het best gepositioneerd om een ​​leidende rol op zich te nemen”, volgens de Europese technologiesector.
De wereldleiders werden aangespoord om de Europese technologiesector zowel financieel als politiek te ondersteunen. Ansip wilde nadrukkelijk duidelijk maken dat EU-regeringen bij moeten dragen aan een snelgroeiende blockchaintechnologie-sector welke tekenen begint te vertonen van (massa-)adoptie door de wereldmaatschappij. Daarbij waarschuwde hij voor concurrentie:

“AI and blockchain are the areas where Europe is best positioned to play a leading role. However, it is no secret that we have to invest – both politically and financially. There is quite some ground to catch up. Other continents are moving ahead quickly.”
Juiste condities en infrastructuur zijn van levensbelang voor progressieve technologische ontwikkelingen, maar voor niets gaat de zon op:

For the Digital Single Market to work for people and business, to advance on our digital priorities, to make sure that Europe is a world digital leader: we need hard cash

De EC heeft in maart onthuld dat ze een gezamenlijk raamwerk voor regelgeving willen vrijgeven omtrent fintech, inclusief standaarden voor blockchaintechnologie en crowdfunding. In februari dit jaar werd de lancering van het EU Blockchain Observatory Forum aangekondigd, gericht op de toepassing van Distributed Ledger Technology, waarvan Blockchain er één is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement