Timo Bult Timo Bult
06/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2019 06:00

Medewerkers SEC bevestigen dat bitcoin (BTC) niet als effect wordt gezien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Medewerkers SEC bevestigen dat bitcoin (BTC) niet als effect wordt gezien

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in een brief bevestigd dat bitcoin (BTC) geen effect is. Ondanks het feit dat de brief geen bindende uitspraak is, is het positief dat de SEC publiekelijk aangeeft dat het bitcoin geen effect vindt.
De brief was een reactie op een registratie van het Cipher Technologies Bitcoin Fund (Cipher). Het bedrijf wilde zich als “beleggingsmaatschappij” registreren onder de Investment Company Act of 1940, ook wel “The ’40 Act” genoemd. In die registratie stelt Cipher dat bitcoin een effect zou zijn.
Daar waren de medewerkers van de SEC het niet mee eens, blijkt uit een reactie. Zo stellen zij:

We geloven onder andere niet dat de huidige kopers van bitcoin vertrouwen op de essentiële management- en ondernemersinspanningen van anderen om winst te maken. Dienovereenkomstig, omdat Cipher voornemens is om al zijn activa in bitcoin te investeren zoals momenteel gestructureerd, voldoet het niet aan de definitie van een ‘beleggingsmaatschappij’ onder de Investment Company Act en heeft het ten onrechte op formulier N-2 ingediend.

Zoals eerder gemeld, het gaat niet om een bindende uitspraak en het geldt dan ook niet als wetgeving. Toch is de publiekelijke bevestiging positief. Het laat daarnaast zien dat de SEC inderdaad terugvalt op het raamwerk om digitale activa te beoordelen. Dit raamwerk werd begin dit jaar gepubliceerd.
Het blijft in veel gevallen nog onduidelijk of een cryptocurrency een effect is of niet. Zo zit Ripple in een rechtszaak verwikkeld waarin de aanklagers stellen dat XRP (XRP) een effect is. Onlangs diende Ripple een motie tot verwerping in om te voorkomen dat XRP als effect wordt bestempeld, iets wat het bedrijf in grote problemen kan brengen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie