minister_van_financien_cryptocurrencies_oplossing_voor_zimbabwes_geldproblemen

Minister van Financiën: cryptocurrencies oplossing voor Zimbabwe’s geldproblemen

De nieuwe minister van financiën van Zimbabwe blijkt een groot voorstander van cryptocurrencies te zijn. Mthuli Ncube, nog maar twee weken op zijn positie, gelooft dat cryptocurrencies het al twee jaar durende kastekort van het land zou kunnen verhelpen. Als zodanig heeft Ncube aangegeven dat hij de Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) wil overhalen om een crypto divisie op te stellen. De divisie zou de RBZ ertoe in staat stellen om beter onderzoek te kunnen verrichten naar de mogelijkheden van crypto voor het Afrikaanse land.

Banken in Zimbabwe hebben een limiet ingesteld voor geldopname vanwege een al twee jaar geldend kastekort. Het kastekort groeit hierdoor, gezien spaarders nu hun geld in eigen beheer houden in plaats van het bij financiële instituties te bewaren. Hierbij komt dat veel mensen in het land naar de dollar overschakelen, wat het kastekort en de vreemde valuta reserves nog verder doet dalen.

Vooralsnog was de RBZ echter een sterk tegenstander van cryptocurrencies. Zo werd het banken in het land verboden om cryptocurrency transacties te verwerken voor investeerders en handelaren. De reden hiervoor is het risico omtrent cryptocurrencies en  illegale activiteiten. Zo liet de bank eerder weten:

Om integriteit, veiligheid en soliditeit van het landelijk financiële systeem te waarborgen en om het volk in het algemeen te beschermen, wordt van alle financiële instituten verlangd dat zij op geen enkele manier cryptocurrencies bewaren of verhandelen.

Advertentie

Ncube’s uitspraken staan dus in schril contrast met de eerdere, conservatieve houding van het land. Ncube wees met name op Zwitserland als een grote bron van inspiratie; met name de progressieve houding van de Zwitserse banken tegenover cryptocurrencies:

In Zwitserland kan men voor reizen betalen met Bitcoin. Als deze landen dus waarde hierin zien en waar het toe leidt dan moeten wij daar zeker aandacht aan besteden […] Wij hebben innovatieve jongeren dus het idee moet niet zijn dat het gestopt moet worden, maar dat de regelgevenden moeten investeren in het beter begrijpen van crypto om het vervolgens te reguleren.

Als Ncube succesvol is met het overhalen van de RBZ zal het dus een fikse omslag zijn in de houding tegenover crypto in het land.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.763,57 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.713,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.729,02 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.768,08 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.779,59 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.781,74 Kopen
Laatste nieuws