Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ministers Hoekstra en Grapperhaus presteren plan ‘aanpak witwassen’

Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, en Minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, hebben een brief gestuurd aan het kabinet. Daarin stellen de twee het plan ‘aanpak witwassen’ voor waarin onder andere wordt voorgesteld om cryptocurrencies beter te reguleren. Dit blijkt uit een nieuwsbericht dat gisteren op de website van de Rijksoverheid verscheen.

Volgens een nieuwsbericht van de Rijksoverheid wordt er jaarlijks €16 miljard witgewassen in Nederland. Dit zou voornamelijk middels contant geld en cryptocurrencies gedaan worden. De ministers doen dan ook een aantal voorstellen om het criminelen lastiger te maken geld wit te wassen via deze routes.

- Advertentie -

Zo willen de twee het contant betalen van bedragen boven de €3.000 gaan verbieden. Ook moet het €500 biljet worden afgeschaft. Ten slotte moet er een Europese toezichthouder komen die dergelijke zaken controleert.

In een reactie zegt Minister Hoekstra:

Witwassen is een heel groot probleem dat gezamenlijk aangepakt moet worden. Het kabinet, toezichthouders, de Financial Intelligence Unit (FIU), OM, FIOD, de financiële sector en accountants slaan daarom nu de handen ineen om ervoor te zorgen dat criminelen geen voet aan de grond kunnen krijgen in ons financieel stelsel.

Minister Grapperhaus voegt daar aan toe:

Misdaad mag niet lonen. In Nederland niet, in Europa niet en wereldwijd niet. Door een gezamenlijke inzet willen wij de aanpak van witwassen naar een hoger niveau tillen. Nederland moet internationaal tot de koplopers behoren bij de aanpak van witwassen.

Of het plan voort komt uit de onlangs aangenomen voorschriften van de Financial Action Task Force (FATF) is niet duidelijk. De FATF adviseert overheden namelijk cryptocurrency-bedrijven beter te reguleren en hen te verplichten gebruikersgegevens te bewaren. Hier maakte onder andere de belangenorganisatie Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland bezwaar tegen omdat de richtlijnen de privacy van gebruikers zou schaden.

Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.901,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.969,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.994,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.100,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.901,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.969,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.994,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.100,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...