Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Nederlander veroordeeld tot celstraf na afpersing Ahold Delhaize, eiste bedrag in bitcoins (BTC)

Een 23-jarige Nederlander heeft een gevangenisstraf van twee jaar gekregen voor poging van afpersing van het supermarktconcern Ahold Delhaize. Dat oordeelde de rechtbank uit Haarlem op 21 februari.

De verdachte, Sammy G. uit Liessel, dreigde eind 2016 het concern per e-mail met het vergiftigen van producten van Albert Heijn supermarkten. G. eiste een bedrag in bitcoins (BTC) ter waarde van $377.777 euro. In 2016 was dat waarschijnlijk ongeveer 50 BTC.

- Advertentie -

De verdachte probeerde pakketjes met de giftige stof vanuit het buitenland te versturen naar meerdere filialen van Albert Heijn, waaronder in Den Haag, Groningen, Haarlem en het hoofdkantoor in Zaandam.

De pakketjes bevatte de zeer giftige stof 2,4-dinitrophenol (DNP) dat dodelijk kan zijn bij inname. Volgens de dreigbrief bestaat er geen anti-middel tegen de effecten van DNP. Gelukkig zijn de pakketjes nooit aangekomen, ze werden door de douane onderschept.

De politie kwam de verdachte op het spoor doordat hij gebruik maakte van het TOR-netwerk, een open netwerk voor anonieme communicatie. Uit onderzoek blijkt dat de pakketjes op het darkweb marktplatform “Alphabay” zijn besteld. Zelf heeft G. de poging tot afpersing ontkent, maar de rechtbank achtte dat niet geloofwaardig.

Naast de poging tot afpersing zou verdachte zich ook schuldig hebben gemaakt aan oplichting. Hij zou namelijk Apple hebben bewogen om een Macbook Air laptop aan hem af te geven door gebruik te maken van een Apple account en creditcard van een ander. Daar was volgens de rechtbank echter te weinig bewijs voor.

Het openbaar ministerie (OM) eiste een celstraf van vier jaar. G werd vrijgesproken van oplichting en vanwege zijn relatief jonge leeftijd heeft hij een celstraf van twee jaar ontvangen, waarvan een jaar voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) twee Nederlanders heeft gearresteerd op verdenking van het witwassen van miljoenen euro’s aan cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.177,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.214,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.253,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.263,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.379,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.379,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.180,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.214,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.253,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.263,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...