Rico Engelbarts
04/01/2019 05:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2019 05:30

New York is de eerste staat in de VS met cryptocurrency taskforce

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
new_york_is_de_eerste_staat_in_de_vs_met_cryptocurrency_task_force

Op woensdag 2 januari verklaarde het New York State raadslid Clyde Vanel in een persverklaring op Facebook dat zijn staat als eerste een “cryptocurrency taskforce” heeft. De taskforce gaat onderzoeken hoe cryptocurrency te “reguleren, definiëren en te gebruiken”.
Volgens de nieuwe wet, Assembly Bill A8783B, moet de taskforce “informatie aan de gouverneur en de wetgevers verstrekken over de effecten van het grootschalige gebruik van cryptocurrency en andere digitale activa.”
Vanel zei in de persverklaring op Facebook:

De leden van de taskforce worden gekozen door de gouverneur, het senaat en de New York State Assembly. De taskforce moet voor 15 december, 2020 een rapport indienen. De leden zullen vooral stakeholders zijn zoals technologen, consumenten, institutionele en kleinere investeerders, grote en kleine blockchain-bedrijven en academici. De taskforce zal verslag doen van digitale valuta, cryptocurrency en blockchain-technologie.

Vanel ging daarnaast in op het BitLicense:

Het kwam vroeger nog erg vaak voor dat Bitcoin exchanges werden gehackt en dat mensen daardoor hun geld verloren. In reactie daarop implementeerde de financiële toezichthouder van New York State de BitLicense. Met de BitLicense hoopt New York crypto exchanges en beleggers te kunnen beschermen. New York was de eerste die handelde, en de Bitlicense wordt nu overgenomen door meerdere staten. Het is tien jaar geleden dat cryptocurrencies opkwamen, en het is vier jaar geleden sinds de BitLicense is ingevoerd. In cryptocurrency en technologie in het algemeen zijn een paar maanden gelijk aan een paar jaar.

In november 2018 gaf de staat New York de BitLicense uit aan partijen die cryptocurrency ATM’s in de staat installeerden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie