Roy van Krieken Roy van Krieken
24/04/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 12:15

New York stemt morgen over bitcoin mining verbod

icon-mining
Mining
New York stemt morgen over bitcoin mining verbod

Foto: Mark Agnor/Shutterstock

Morgen is het zover. De assembly, een soort van Tweede Kamer, van de Amerikaanse staat New York gaat stemmen over een wetsvoorstel waarin mogelijk het minen van bitcoin (BTC) en andere proof-of-work crypto’s verboden zal worden. Het effect dat crypto mining op het klimaat heeft zou aan de grondslag liggen van het wetsvoorstel.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-mining
    Mining

Proof-of-work mining zoals Bitcoin

Het wetsvoorstel, genaamd A7389C, heeft het doel om de milieubeschermingswet van de staat New York te wijzigen “met betrekking tot het instellen van een moratorium op mining activiteiten in cryptocurrency die gebruikmaken van proof-of-work-authenticatie om blockchain transacties te valideren. “

Het is natuurlijk geen geheim dat het minen van dergelijke cryptocurrencies een grote hoeveelheid energie kost. Vandaag de dag is dit een heikel punt voor veel overheden en regulatoren die juist proberen om maatregelen te nemen tegen de uit de pan rijzende klimaatverandering.

“Blockchain technologie is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt informatie vast te leggen en efficiënt over te dragen. De informatie in elke milieukwestie, maar ook een kwestie van sociale rechtvaardigheid. We mogen niet terugkomen op onze belofte, in de wet, om deze rampzalige gevolgen voor de inwoners van New York te voorkomen.”

Bitcoin verbod in New York

Het is nog alles behalve zeker dat het verbod er ook daadwerkelijk komt, maar dit zou mogelijk wel een precedent voor andere Amerikaanse staten kunnen scheppen. New York is uiteraard een van de belangrijkste en meest invloedrijke staten in de VS en mogelijk zullen andere staten het voorbeeld van New York kunnen volgen.

Inwoners van de Amerikaanse staat proberen zich al een tijdje te verzetten tegen de mogelijke wet. Zo werd er onder meer een petitie gestart die zich hard maakt om de wet te verwerpen. Mocht de wet er daadwerkelijk komen, dan doet New York vrijwillig afstand van een heleboel mooie kansen om de economie sterk uit te breiden, zo stelt de petitie.

“Als deze wet wordt aangenomen, verspeelt New York de unieke mogelijkheden die Bitcoin-mining biedt voor economische expansie en de verspreiding van hernieuwbare energie. Dit kan een precedent scheppen voor staten in het hele land om dezelfde fout te maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie