Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2023 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2023 06:10

OneCoin crypto scammer uitgeleverd, moet mogelijk 40 jaar de cel in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
erd, moet mogelijk 40 jaar de cel in

Foto: Zoka74/Shutterstock

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie eist enorme celstraf voor Irina Dilkinska. Dilkinska is een beruchte crypto scammer uit Bulgarije en werd opgepakt voor haar belangrijke rol bij OneCoin. Dilkinska heeft onder meer fraude en witwassen aan haar broek hangen en als het aan de Amerikaanse aanklagers ligt dan verdwijnt ze tot wel 40 jaar achter de tralies.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

OneCoin crypto scam

OneCoin was een vrij bekend project in 2016. Destijds werd het zelfs gezien als een legitieme concurrent voor bitcoin (BTC). Uiteraard bleek het uiteindelijk niets meer te zijn dan een ordinair piramidespel en werd er voor meer dan $4 miljard buitgemaakt door de criminele organisatie achter OneCoin.

Sindsdien werd er ook jacht gemaakt op alle betrokkenen, maar op het moment van schrijven is nog altijd niet iedereen gevonden door de autoriteiten. Zo is een van de oprichters van OneCoin, Ruja Ignatova, ook wel bekend als de ‘Cryptoqueen,” nog altijd voortvluchtig. Onder meer de FBI zit al zes jaar achter haar aan, met tot dusver nog altijd weinig succes.

Andere betrokkenen bij de zaak hebben minder geluk gehad. Zo was vorige maand in het crypto nieuws te lezen dat de geliefde van Ignatova een gevangenisstraf van vijf jaar heeft gekregen voor het witwassen van $300 miljoen afkomstig uit de OneCoin scam.

40 jaar achter de tralies

Mogelijk kunnen we binnenkort dus ook Irina Dilikanska aan dat lijstje toevoegen. Als een van deze kopstukken van OneCoin heeft zij volgens Amerikaanse autoriteiten $400 miljoen witgewassen en heeft zij bewijsstukken vernietigd.

“Irina Dilkinska, het veronderstelde hoofd van ‘Legal and Compliance’ voor het OneCoin cryptocurrency piramidespel, volbracht precies het tegenovergestelde van haar functie en stelde OneCoin naar verluidt in staat om miljoenen dollars aan illegale opbrengsten wit te wassen via lege vennootschappen.”

Dilkinska werd een paar dagen geleden uitgeleverd aan de Verenigde Staten door Bulgarije. Wat haar celstraf wordt is nog onbekend, maar het zou dus zomaar eens een paar decennia achter tralies kunnen betekenen voor de voormalig oplichter.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie