Simon Bosch Simon Bosch
09/08/2023 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2023 05:00

PayPal’s crypto-stap is enorme ontwikkeling voor industrie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal's crypto-stap is enorme ontwikkeling voor industrie

Foto: Jirapong Manustrong / Shutterstock.com

Gisteren kondigde PayPal aan met beide benen de wereld van stablecoins binnen te stappen met de PYUSD-stablecoin. Hiervoor werkt het samen met een grote speler uit de crypto-industrie, Paxos. Volgens dit bedrijf is de nieuwe stablecoin een belangrijk keerpunt voor de industrie.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PayPal komt met dollar-stablecoin op Ethereum

PayPals eerste stablecoin zal op de Ethereum (ETH) blockchain worden uitgegeven, en is binnenkort beschikbaar voor PayPal-gebruikers in de Verenigde Staten. Maar waar sommige bestaande crypto-projecten van traditionele financiële bedrijven belemmerd werden door een erg gesloten ecosysteem is PYUSD dat veel minder.

Zo kun je PYUSD gewoon verplaatsen naar bepaalde ondersteunde externe wallets. Dat betekent dat je de coin zelf op kan slaan en kunt gebruiken in Web 3-applicaties. De token concurreert dus direct met de gevestigde orde in stablecoin-land. Circle’s USDC en Tethers USDT zijn op dit moment nog steeds de grootste concurrenten, met een marktwaarde van respectievelijk 26,2 miljard dollar en 83,5 miljard dollar.

Binnenkort zal de populaire Venmo-app ook ondersteuning krijgen voor betalingen in PYUSD. Het is niet voor het eerst dat het de betalingsdienst crypto-mogelijkheden verwerkt in zijn diensten. Het is namelijk al mogelijk om te betalen met bitcoin (BTC), ether, bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC). Zodra PYUSD wordt toegevoegd zal het ook mogelijk zijn om de stablecoin te verkopen voor deze cryptocurrencies.

Advertisement

Paxos optimistisch over PayPal stablecoin

PayPal werkt voor het project samen met Paxos, die de token uitgeeft en zorgt dat deze genoeg onderpand heeft. CoinDesk sprak Paxos’ strategisch directeur Walter Hessert. Volgens hem is de stap een belangrijk keerpunt voor de crypto-industrie.

Hessert verklaart dat de token een belangrijk voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie, ondanks dat hij nog niet officieel bestaat. Paxos wordt namelijk gereguleerd door het New York Department of Financial Services (NYDFS). Deze beleidsmaker let volgens Hessert erg goed op wat Paxos allemaal doet rondom het uitgeven van de tokens.

Ook het beheer van het onderpand wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zelfs als Paxos zelf failliet zou gaan, dan zou het NYDFS de waarde van alle PYUSD voor investeerders beschermen. In theorie is PYUSD dus wat beter beschermd dan sommige andere stablecoins.

Het feit dat je PYUSD gewoon zelf kunt verplaatsen naar een wallet naar keuze geeft ook aan dat PayPal er serieus in staat. De Franse bank Société Générale introduceerde eerder dit jaar ook een stablecoin, maar deze was erg gecentraliseerd. De bank vereist dat het alle transacties controleert voor het verzenden. PayPal lijkt een vriendelijkere manier te hanteren door de rest van het crypto-ecosysteem te betrekken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement