Sander van Rijn Sander van Rijn
27/11/2023 13:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 11:42

Pro-Bitcoin president Milei zweert einde centrale bank en machtsmisbruik

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Pro-Bitcoin president Milei zweert einde centrale bank en machtsmisbruik

Foto: Facundo Florit/Shutterstock

Javier Milei, de onlangs gekozen president van Argentinië, belooft aan zijn landgenoten om alle politieke privileges te beëindigen. Deze vrij radicale ideeën leverden een grote bijdrage aan zijn overwinning van het Argentijnse presidentschap.

Milei wordt door de media gezien als een man met een opmerkelijke persoonlijkheid met een sterke voorkeur voor bitcoin (BTC). Vóór de verkiezingen maakte Milei een statement waarin hij bitcoin beschouwde als een tegenreactie tegen de oplichting van centrale bankiers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Argentijnse president: politici staan niet boven het volk

De Argentijnse president is van mening dat geld thuishoort in de particuliere sector. Hij ziet bitcoin als de vertegenwoordiger om het geld terug te brengen naar zijn oorsprong. Milei belooft het Argentijnse volk om het inflatieprobleem in het land op te lossen door de Banco Central de la República Argentina (BCRA) te sluiten.

In een recente toespraak vergelijkt Milei de politici in Argentinië met financiële derivaten. Hij omschrijft het Argentijnse volk als de basiswaarde die deze politici vertegenwoordigen. Hiermee wil hij benadrukken dat politici niet boven het volk staan.

Hij zegt dat politici waanideeën hebben door te denken dat ze boven het volk staan. Volgens Milei kunnen deze volksvertegenwoordigers alleen bestaan als ze de bevolking dienen.

Met deze uitspraak lijkt de pro-bitcoin president vastbesloten om een einde te maken aan alle politieke privileges in Argentinië.

“Als ze het verknoeien, zullen niet alleen de eerlijke Argentijnen de gevolgen dragen. De politici zullen nog meer lijden. Ze zullen moeten leven zoals de eerlijke Argentijnen leven. Hun privileges zijn voorbij. Het feest is voorbij.”

Advertentie

Pro-bitcoin president wil Argentijnse centrale bank sluiten

Milei herhaalt ook dat hij nog steeds van plan is om de centrale bank van Argentinië te sluiten. Hij zegt dat hier niet over te onderhandelen valt.

De extreemrechtse libertair heeft meerdere controversiële ideeën. Zo wil hij een einde maken aan sociale bijstand, het vrij dragen van wapens toestaan, het legaliseren van de verkoop van menselijke organen en de Argentijnse peso vervangen met de Amerikaanse dollar.

Desondanks wordt hij onthaald in de bitcoin gemeenschap omdat hij een voorstander ervan is. Sinds zijn gekozen presidentschap nadert de BTC koers  in Argentinië al zijn recordhoogte.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie