Roy van Krieken Roy van Krieken
19/10/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2021 19:04

Rusland gaat mogelijk op den duur de dollarreserves vervangen met digitale activa zoals bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rusland gaat mogelijk op den duur de dollarreserves vervangen met digitale activa zoals bitcoin (BTC)

De onderminister van Buitenlandse Zaken in Rusland, Aleksandr Pankin, liet vandaag iets opmerkelijks weten. In een interview stelde hij namelijk dat Rusland van plan is om in de nabije toekomst hun Amerikaanse dollarreserves te vervangen met andere activa, waaronder wellicht digitale activa.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rusland en crypto

Pankin vermeldt expliciet het feit dat hij niet kan uitsluiten dat Rusland op termijn voor digitale activa zal kiezen als reserve. Wel geeft hij aan dat dit alleen bewerkstelligd kan worden op de lange termijn. Voorlopig hoeven we ons dus niet op te gaan maken voor een Rusland dat bitcoin (BTC) op de balans heeft.

“Het is mogelijk om de U.S. dollar te vervangen met andere valuta, zowel nationaal als regionaal, alsmede een aantal digitale activa op de lange termijn”

Volgens Pankin zou voor een dergelijk plan ook een behoorlijke verschuiving van het sentiment jegens digitale activa binnen de Russische overheid plaats moeten vinden. Het lijkt er ondertussen wel op dat de Russische autoriteiten steeds positiever tegenover de crypto industrie komen te staan.

Advertentie

Positief sentiment

Zo gaf de Russische president Vladimir Poetin onlangs nog aan dat hij de waarde van cryptocurrencies wel inzag. Hij vond het echter nog te vroeg om crypto te gebruiken bij bijvoorbeeld de energiehandel.

Poetin stelde dat crypto in de toekomst uitstekend kan fungeren als een rekeneenheid, maar dat ze op dit moment nog te onstabiel zijn. Volgens de Russische president zou de overheid aldaar de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

Daarnaast liet de onderminister van Financiën van Rusland weten dat het land geen plannen heeft om de handel in crypto te verbannen zoals onlangs China dat wel deed.

Het is duidelijk dat een eventuele omarming van het crypto ecosysteem door de Russische overheid nog enige tijd op zich laten wachten. Desalniettemin zijn de geluiden vanuit verschillende instanties in het land ronduit positief te noemen.

De toekomst zal uitwijzen of Rusland op termijn inderdaad digitale activa ter vervanging van de Amerikaanse dollar op de balans gaat nemen en hoe de wereld van crypto tot uiting zal komen in het land.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie