Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/04/2019 16:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2019 16:45

Russische parlementariër vindt het reguleren van cryptocurrency "zinloos"

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
russische_parlementarier_vindt_het_reguleren_van_Cryptocurrency_zinloos

Cryptocurrency en wetgeving, het blijft een heikel punt. Echter zal de manier waarop deze industrie gereguleerd gaat worden voor een deel de toekomst van de industrie bepalen. Investeerders willen namelijk weten hoe zij en hun investeringen behandeld zullen worden door de autoriteiten.
Zolang dit niet duidelijk is, zullen veel investeerders wegblijven van de cryptomarkt waardoor onder andere innovatie wordt afgeremd. De anonieme aard van cryptocurrency blijkt echter een lastig punt voor onder andere de Russische overheid.
Die is namelijk al maanden bezig met de ontwikkeling van de “Digital assets wet”. In 2018 gaf president Putin aan dat hij zo’n wet in wil voeren, echter is de tekst van die wet sindsdien op veel vlakken aangepast. Daarnaast is de wet onderwerp van veel kritiek.
Zo zei de parlementariër Moiseev: “Eerlijk gezegd dacht ik dat anonimiteit in de context van cryptocurrencies iets uit het verleden was”. Daaraan toevoegend dat hij kennis had genomen van het feit dat geheime handelsplatforms nog steeds bestaan. Het zou daarom zinloos zijn om bitcoin (BTC) te reguleren.
Daarnaast stelt een andere Russische functionaris, Yuriy Pripachkin, dat de digital assets-wet kleinere startups wegjaagt uit Rusland. De wet zou namelijk te veel druk vanuit de overheid veroorzaken, waardoor deze startups gedwongen worden om naar meer crypto-vriendelijke gebieden zoals Malta en Zwitserland te verhuizen.
Een ander land dat ook moeite heeft met de kwestie crypto-reguleringen is India. De centrale bank van het land verbiedt bedrijven al langere tijd om zaken te doen met crypto-bedrijven. Recentelijk sloot het cryptocurrency daarnaast uit van een zogenaamde regulatory sandbox. Dit houdt in dat bepaalde bedrijven worden vrijgesteld van reguleringen om de innovatie verder te bevorderen. Cryptocurrency-bedrijven mogen daar dus niet aan deelnemen.
De perfecte manier van reguleren is voor veel van dit soort landen niet duidelijk. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de technologie zich zo snel ontwikkelt, dat overheden dit niet bij kunnen houden door effectieve wetten in te voeren. Het lijkt er echter op dat de enige juiste manier om deze industrie tot bloei te laten komen is door de industrie enigszins vrij te laten. Té veel regulering zou de innovatie namelijk af kunnen remmen.
Wat denk jij, is er meer of minder regulatie nodig? Laat het ons weten in de comments!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie