Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2021 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 14:23

SEC kan weer een 'frisse blik' werpen op bitcoin (BTC), zegt Hester 'Crypto Mom' Peirce

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC kan weer een 'frisse blik' werpen op bitcoin (BTC), zegt Hester 'Crypto Mom' Peirce

Foto: Tada Images/Shutterstock

Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat wellicht Gary Gensler ergens in de komende dagen benoemd zal worden tot de nieuwe voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
Jay Clayton, voormalig SEC voorzitter, trad in december af en was zeer kritisch over de cryptocurrency markt waardoor alle aanvragen voor een zogeheten bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) door de SEC werden afgekeurd.
Gensler, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), zou een positievere houding tegenover crypto hebben waardoor de community weer optimistischer wordt over een eventuele goedkeuring van een bitcoin-ETF.
In gerelateerd nieuws meldt SEC commissielid Hester Peirce, ook bekend als de “Crypto Mom,” dat onder leiding van de nieuwe president, Joe Biden, de SEC weer een “frisse blik” kan werpen op de crypto-markt.
Peirce sprak op 12 januari in een paneldiscussie over de Amerikaanse regelgeving omtrent crypto, georganiseerd door de conservatieve nieuwssite RealClearPolicy. “We weten nog steeds niet wat crypto gaat worden,” zegt Peirce terwijl ze de behoefte aan duidelijk regelgeving benadrukt.


Tijdens de discussie kreeg Peirce te horen dat Gensler wellicht de nieuwe SEC voorzitter wordt, maar gaf daar geen reactie op. Congreslid Patrick McHenry was ook aanwezig en zegt het volgende over Gensler:

“Gary’s wereldvisie is bekend omdat het betrekking heeft op zijn vorige rol in de Obama regering. Zijn opvattingen zijn in veel opzichten gevormd door zijn carrière als regelgever, en ik denk dat hij een brede kennis heeft van financiële technologie en financiële innovatie. En in dat opzicht heb ik een gevoel van optimisme dat hij zijn nieuwe rol als toezichthouder op een doordachte manier kan benaderen.”

In een ander interview met Angie Lau, hoofdredacteur van Forkast News, sprak Peirce ook over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving als het gaat om de crypto-industrie.

“Het is op dit moment echt een behoorlijke uitdaging voor projecten, en mensen denken na over verschillende manieren om aan alle eisen te voldoen. Maar er zijn geen gemakkelijke antwoorden omdat we geen duidelijkheid hebben gegeven over hoe dat moet.”

Ook VanEck is weer optimistischer over een bitcoin-ETF. Het bedrijf trok in 2019 zijn aanvraag voor een BTC-ETF in, en diende deze onlangs weer opnieuw bij de SEC in.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie