Rico Engelbarts
21/11/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2018 06:00

Singapore voert nieuwe regelgeving in voor cryptocurrency betaaldiensten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Monetary Authority of Singapore (MAS), oftewel de centrale bank van Singapore, heeft aangekondigd nieuwe regelgeving omtrent betalingen in te gaan voeren waar ook cryptocurrencies onder zullen vallen.
Het doel van de nieuwe wetgeving, genaamd de Payment Services Bill (PSB), is onder andere het verbeteren van consumentenbescherming, verbeteren van cyberbeveiliging en bescherming tegen witwaspraktijken en terrorismefinanciering. In de crypto-wereld zal de nieuwe wet invloed hebben op crypto-wallets, cryptocurrencies als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en het Singaporese Grabpay.
De PSB bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel maakt het mogelijk voor de MAS om betaalsystemen te reguleren die het zelf belangrijk acht. Het tweede onderdeel geeft de MAS de mogelijkheid om vergunningen uit te delen aan payment service providers (PSP), oftewel betalingsdienstaanbieders.
Dat betekent dat aanbieders van betalingssystemen, waar cryptocurrencies onder vallen, eerst verplicht een PSP-vergunning moeten aanvragen bij de MAS. Er zullen drie soorten vergunningen verkrijgbaar zijn. De eerste twee vergunningen, de ‘money-changer’ en de ‘standard payment institution’ zijn voornamelijk bedoeld om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan. De derde vergunning, de ‘major payment institution’ zal betrekking hebben op uitgebreidere regulering.
Bedrijven met een ‘standard payment institution’ vergunning mogen niet meer dan $3 miljoen per maand aan transacties hebben noch mogen zij in bezit zijn van een geldvoorraad van meer dan $5 miljoen. Bedrijven die daaroverheen gaan moeten een ‘major payment institution’ vergunning aanvragen.
De nieuwe wetgeving zal ter vervangingen komen van twee voormalige wetten; de Payment Systems Act (PSA) en de Money-Changing and Remittance Businesses Act (MCRBA). De MAS geeft betalingsdienstaanbieders 12 maanden de tijd om zich aan de nieuwe wet aan te passen. Voor bedrijven die handelen in cryptocurrencies is dat maar zes maanden tijd.
MAS directeur Ravi Menon zegt het volgende over de wet:

De Payment Services Bill zal de regelgeving voor betalingsdiensten in Singapore verbeteren, de consumentenbescherming versterken en vertrouwen wekken in het gebruik van online betalingen. Het wetsvoorstel illustreert ook onze verschuiving naar regelgeving die modulair, op activiteiten gebaseerd is en faciliterend is voor groei en ontwikkeling in het betalingslandschap van Singapore.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie