Singapore voert nieuwe regelgeving in voor cryptocurrency betaaldiensten

1

De Monetary Authority of Singapore (MAS), oftewel de centrale bank van Singapore, heeft aangekondigd nieuwe regelgeving omtrent betalingen in te gaan voeren waar ook cryptocurrencies onder zullen vallen.

Het doel van de nieuwe wetgeving, genaamd de Payment Services Bill (PSB), is onder andere het verbeteren van consumentenbescherming, verbeteren van cyberbeveiliging en bescherming tegen witwaspraktijken en terrorismefinanciering. In de crypto-wereld zal de nieuwe wet invloed hebben op crypto-wallets, cryptocurrencies als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en het Singaporese Grabpay.

De PSB bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel maakt het mogelijk voor de MAS om betaalsystemen te reguleren die het zelf belangrijk acht. Het tweede onderdeel geeft de MAS de mogelijkheid om vergunningen uit te delen aan payment service providers (PSP), oftewel betalingsdienstaanbieders.

Dat betekent dat aanbieders van betalingssystemen, waar cryptocurrencies onder vallen, eerst verplicht een PSP-vergunning moeten aanvragen bij de MAS. Er zullen drie soorten vergunningen verkrijgbaar zijn. De eerste twee vergunningen, de ‘money-changer’ en de ‘standard payment institution’ zijn voornamelijk bedoeld om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan. De derde vergunning, de ‘major payment institution’ zal betrekking hebben op uitgebreidere regulering.

Bedrijven met een ‘standard payment institution’ vergunning mogen niet meer dan $3 miljoen per maand aan transacties hebben noch mogen zij in bezit zijn van een geldvoorraad van meer dan $5 miljoen. Bedrijven die daaroverheen gaan moeten een ‘major payment institution’ vergunning aanvragen.

De nieuwe wetgeving zal ter vervangingen komen van twee voormalige wetten; de Payment Systems Act (PSA) en de Money-Changing and Remittance Businesses Act (MCRBA). De MAS geeft betalingsdienstaanbieders 12 maanden de tijd om zich aan de nieuwe wet aan te passen. Voor bedrijven die handelen in cryptocurrencies is dat maar zes maanden tijd.

MAS directeur Ravi Menon zegt het volgende over de wet:

De Payment Services Bill zal de regelgeving voor betalingsdiensten in Singapore verbeteren, de consumentenbescherming versterken en vertrouwen wekken in het gebruik van online betalingen. Het wetsvoorstel illustreert ook onze verschuiving naar regelgeving die modulair, op activiteiten gebaseerd is en faciliterend is voor groei en ontwikkeling in het betalingslandschap van Singapore.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws