Home Nieuws Overheid en regulatie Venezuela gaat villa’s financieren voor daklozen met de door olie gesteunde Petro

Venezuela gaat villa’s financieren voor daklozen met de door olie gesteunde Petro

- Advertentie -

Venezuela’s minister van leefomgeving en huisvesting, Ildemaro Villarroel, heeft onlangs onthuld dat de regering van het land de bouw van villa’s met de door olie gesteunde cryptocurrency Petro wilt financieren.

Volgens lokale nieuws omroep Telesur zullen de villa’s worden bekostigd als onderdeel van het woonproject “la Gran Misión Vivienda Venezuela (GMVV)”, dat volgens bronnen is bedoeld om “dakloze gezinnen een fatsoenlijke en toegankelijke huisvestingsoplossing te bieden met behulp van gegevens die zijn verstrekt door figuren die zich bezighouden met problemen omtrent huisvesting voor families”.

Volgens Villarroel doorlopen 33 lokale bedrijven al technische, financiële en logistieke validatieprocessen om bouwprojecten uit te voeren. De Venezolaanse minister werd geciteerd:

Samen met de gouverneurs hebben we plannen besproken die we in het tweede kwartaal van dit jaar zullen lanceren. In dit tweede kwartaal zal de GMVV een financiële injectie ontvangen die zal worden afgedekt door de Petro.

Volgens Telesur stemde de Venezolaanse leider Nicolas Maduro in met de allocatie van $75 miljard bolivars (ongeveer $750.000) en 909.000 Petros om de nieuwe villa’s te bouwen. Maduro voegde eraan toe dat de door olie afgedekte cryptocurrency voordelen biedt die een “beschermend schild vertegenwoordigen voor de woningbouw”.

De Petro

Venezuela heeft de Petro verschillende use cases toebedeeld, vermoedelijk in een poging om de vraag ernaar op te pompen. Eerder dit jaar onthulde het land dat de Petro gebruikt kon worden voor de betaling van olie. Zo bood het India een korting van 30% aan wanneer er met Petros betaald zou worden. India sloeg dit aanbod af.

SInds de Petro eind vorig jaar werd aangekondigd is de door olie afgedekte cryptocurrency verwikkeld geraakt in controverse, waarbij het land de munt in strijd met de grondwet verklaarde en president Donald Trump zijn inwoners verbood in de Petro te investeren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.139,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.174,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.215,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.267,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.423,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...