Rico Engelbarts
05/07/2018 10:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2018 10:19

Venezuela gaat villa’s financieren voor daklozen met de door olie gesteunde Petro

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
venezuela_gaat_villas_voor_daklozen_financieren_met_door_olie_gesteunde_petro

Venezuela’s minister van leefomgeving en huisvesting, Ildemaro Villarroel, heeft onlangs onthuld dat de regering van het land de bouw van villa’s met de door olie gesteunde cryptocurrency Petro wilt financieren.
Volgens lokale nieuws omroep Telesur zullen de villa’s worden bekostigd als onderdeel van het woonproject “la Gran Misión Vivienda Venezuela (GMVV)”, dat volgens bronnen is bedoeld om “dakloze gezinnen een fatsoenlijke en toegankelijke huisvestingsoplossing te bieden met behulp van gegevens die zijn verstrekt door figuren die zich bezighouden met problemen omtrent huisvesting voor families”.
Volgens Villarroel doorlopen 33 lokale bedrijven al technische, financiële en logistieke validatieprocessen om bouwprojecten uit te voeren. De Venezolaanse minister werd geciteerd:

Samen met de gouverneurs hebben we plannen besproken die we in het tweede kwartaal van dit jaar zullen lanceren. In dit tweede kwartaal zal de GMVV een financiële injectie ontvangen die zal worden afgedekt door de Petro.

Volgens Telesur stemde de Venezolaanse leider Nicolas Maduro in met de allocatie van $75 miljard bolivars (ongeveer $750.000) en 909.000 Petros om de nieuwe villa’s te bouwen. Maduro voegde eraan toe dat de door olie afgedekte cryptocurrency voordelen biedt die een “beschermend schild vertegenwoordigen voor de woningbouw”.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

De Petro

Venezuela heeft de Petro verschillende use cases toebedeeld, vermoedelijk in een poging om de vraag ernaar op te pompen. Eerder dit jaar onthulde het land dat de Petro gebruikt kon worden voor de betaling van olie. Zo bood het India een korting van 30% aan wanneer er met Petros betaald zou worden. India sloeg dit aanbod af.
SInds de Petro eind vorig jaar werd aangekondigd is de door olie afgedekte cryptocurrency verwikkeld geraakt in controverse, waarbij het land de munt in strijd met de grondwet verklaarde en president Donald Trump zijn inwoners verbood in de Petro te investeren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie