Timo Bult Timo Bult
15/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:13

Verenigd Koninkrijk presenteert plan voor aanpak illegale activiteiten met cryptocurrency

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
verenigd_koninkrijk_presenteert_plan_voor_aanpak_illegale_activiteiten_met_cryptocurrency

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft een nieuw plan gepresenteerd om financiële misdaden te bestrijden. In het plan worden ook cryptocurrencies genoemd. Het doel van het plan is om “fraude, het witwassen van geld, omkoping en corruptie te bestrijden.”
Het VK staat wereldwijd bekend als een van de veiligste landen om in te investeren en zaken te doen. Toch scherpt het de aanpak van financiële criminaliteit nu aan om het land nog veiliger te maken. Minister van Financiën Philip Hammond zei:

Het Verenigd Koninkrijk heeft een van de striktste systemen voor het bestrijden van het witwassen van geld, maar te veel mensen worden nog steeds het slachtoffer van fraude. Deze misdaad voedt alles, van drugshandel tot moderne slavernij, en ondermijnt fundamenteel het vertrouwen van mensen in ons financiële stelsel en beïnvloedt de economische groei. Door leiders uit de hele overheid, wetshandhaving en het bedrijfsleven samen te brengen, kunnen we de plaag van zwart geld beter aanpakken en ervoor zorgen dat het VK een van de veiligste plaatsen ter wereld blijft om te investeren en zaken te doen,

Verschillende partijen in het land zullen nu samen gaan werken om een beter systeem op te zetten. Het Economic Crime Plan werd opgesteld door H.M. Treasury en Home Office in samenwerking met onder andere een aantal grote banken.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner
Zo zullen HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group, Nationwide Santander UK en RBS het plan steunen met in totaal £6,5 miljoen. In de aankondiging van het plan valt te lezen:

Alle partijen werken samen aan financiering op langere termijn voor het ontwikkelen van betere informatie en het verbeteren van de operationele effectiviteit in de strijd tegen zwart geld.

Wanneer het op cryptocurrency aankomt zijn de partijen van plan “verder te gaan dan de internationale standaarden om een van de meest uitgebreide wereldwijde antwoorden op het gebruik van crypto-activa bij illegale activiteiten te creëren.” Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien is op dit moment niet nog bekend.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn gedachten omtrent de bitcoin-markt weer op papier gezet. Lees hier zijn laatste analyse van de koers van bitcoin, die gisteren verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie