Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Verenigd Koninkrijk presenteert plan voor aanpak illegale activiteiten met cryptocurrency

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft een nieuw plan gepresenteerd om financiële misdaden te bestrijden. In het plan worden ook cryptocurrencies genoemd. Het doel van het plan is om “fraude, het witwassen van geld, omkoping en corruptie te bestrijden.”

Het VK staat wereldwijd bekend als een van de veiligste landen om in te investeren en zaken te doen. Toch scherpt het de aanpak van financiële criminaliteit nu aan om het land nog veiliger te maken. Minister van Financiën Philip Hammond zei:

Het Verenigd Koninkrijk heeft een van de striktste systemen voor het bestrijden van het witwassen van geld, maar te veel mensen worden nog steeds het slachtoffer van fraude. Deze misdaad voedt alles, van drugshandel tot moderne slavernij, en ondermijnt fundamenteel het vertrouwen van mensen in ons financiële stelsel en beïnvloedt de economische groei. Door leiders uit de hele overheid, wetshandhaving en het bedrijfsleven samen te brengen, kunnen we de plaag van zwart geld beter aanpakken en ervoor zorgen dat het VK een van de veiligste plaatsen ter wereld blijft om te investeren en zaken te doen,

- Advertentie -

Verschillende partijen in het land zullen nu samen gaan werken om een beter systeem op te zetten. Het Economic Crime Plan werd opgesteld door H.M. Treasury en Home Office in samenwerking met onder andere een aantal grote banken.

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Zo zullen HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group, Nationwide Santander UK en RBS het plan steunen met in totaal £6,5 miljoen. In de aankondiging van het plan valt te lezen:

Alle partijen werken samen aan financiering op langere termijn voor het ontwikkelen van betere informatie en het verbeteren van de operationele effectiviteit in de strijd tegen zwart geld.

Wanneer het op cryptocurrency aankomt zijn de partijen van plan “verder te gaan dan de internationale standaarden om een van de meest uitgebreide wereldwijde antwoorden op het gebruik van crypto-activa bij illegale activiteiten te creëren.” Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien is op dit moment niet nog bekend.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn gedachten omtrent de bitcoin-markt weer op papier gezet. Lees hier zijn laatste analyse van de koers van bitcoin, die gisteren verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.917,27 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.783,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.816,16 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.860,58 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.783,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.816,16 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.860,58 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.917,27 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...