Rico Engelbarts
28/01/2019 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2019 13:30

Zo schaadt de Amerikaanse shutdown de cryptocurrency-industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zo_schaadt_de_amerikaanse_shutdown_de_cryptocurrency-industrie

De shutdown van de Amerikaanse overheid lijkt gedeeltelijk te zijn voorkomen nadat Trump op 25 januari een akkoord tekende. Deze shutdown was de langste in zijn soort ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten. De grootste reden voor de shutdown is onenigheid binnen het Congres over het budget voor de bouw van een grensmuur bij Mexico.
Door de shutdown kregen duizenden ambtenaren geen salaris uitbetaald. Door het akkoord dat afgelopen vrijdag werd ondertekend ontvangen overheidsdiensten echter de komende 3 weken financiering, waarmee ze weer aan de gang kunnen. Gezien het feit dat veel mensen in de VS van salaris tot salaris leven, had deze shutdown niet alleen een impact op het overheidspersoneel, maar ook op de Amerikaanse economie.
Ook de cryptocurrency-industrie ondervindt door de shutdown behoorlijk wat problemen. Zo liggen de twee belangrijkste toezichthouders van de crypto-markt, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC), bijna volledig stil. Maar de shutdown veroorzaakte ook op andere vlakken grote risico’s voor de markt:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Buitenlands talent

Veel crypto-bedrijven hebben moeite met het vinden van getalenteerd buitenlands personeel. Door de shutdown lagen bijna alle immigratiedepartementen van de Amerikaanse overheid plat. Het was daardoor bijna onmogelijk om buitenlands personeel aan te kunnen trekken, iets wat technologiebedrijven over het algemeen vaak doen.

Advertentie

Vergunningen

Veel bedrijven in de crypto-industrie moeten allerlei vergunningen aanvragen om te mogen opereren in de Verenigde Staten. Door de shutdown lag de hele overheid op zijn gat, en dus ook agentschappen die vergunningen uitgeven. Voor bedrijven betekent dit dat het zeer lastig is om vooruit te plannen.

€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Bitcoin ETF-aanvragen

Afgelopen week was het grote nieuws dat de VanEck Bitcoin ETF-aanvraag werd teruggetrokken. De CEO van VanEck zei dat de shutdown de oorzaak daarvan was. Ook de SEC lag stil, waardoor het geen aanvragen in behandeling nam gedurende de shutdown.

‘Crypto koning’ van FTX had geheime plannen om imago op te poetsen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Impact op imago

De shutdown had echter niet alleen maar negatieve impact op de industrie. Door de problemen binnen de overheid en de realisatie van mensen dat ze afhankelijk zijn van een derde partij, raken steeds meer mensen geïnteresseerd in gedecentraliseerde systemen. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer gebruikers van cryptocurrencies en de onderliggende technologie.
Het einde van de shutdown lijkt nu echter in zicht. Wanneer de Amerikaanse overheid een slotakkoord zal bereiken over het budget is niet duidelijk. Wel lijkt het erop dat met het tijdelijke akkoord nog grotere schade aan de Amerikaanse overheid wordt voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie