Wessel Kersting Wessel Kersting
14/07/2022 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2022 17:44

Zuid-Afrika komt in de komende 18 maanden met bitcoin wetgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Zuid-Afrika komt in de komende 18 maanden met bitcoin wetgeving

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

South Africa’s Reserve Bank (SARB), de centrale bank van Zuid-Afrika, gaat cryptocurrencies als financiële activa aanmerken in de komende 18 maanden. Dit moet voor meer adoptie in het land zorgen. Op dit moment zorgen enkel exchanges voor de adoptie in het land. 

De cryptocurrency sector groeit namelijk organisch in het land. Dit komt doordat er geen duidelijke regulatie is vanuit de SARB tot voorkort. Toch is het land een van de leiders wat betreft crypto adoptie. Meer dan 6 miljoen inwoners van het land bezitten cryptocurrencies.

Bitcoin drama eindigt: Wright is niet Satoshi Nakamoto, zegt rechter
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Nieuwe crypto wet- en regelgeving

De zet om cryptocurrencies te zien als financiële activa in plaats van een valuta is al vaker besproken door de SARB. Vice-gouverneur Kuben Chetty heeft bevestigd dat de nieuwe regulatie volgend jaar in werking zal treden. 

Nu de SARB eindelijk haar kijk op cryptocurrencies duidelijk heeft gemaakt kunnen investeerders duidelijk zien wat dit mogelijk inhoudt. Ook een van de grootste exchanges van het land werd bevraagd naar hun mening over de regulering van de SARB. 

Advertentie

Bitcoin exchange ziet juist graag nieuwe regels

Marius Reitz, algemeen directeur bij de exchange Luno, een exchange zoals het Nederlandse Bitvavo, sprak hierover. Hij heeft aangegeven een voorstander te zijn van duidelijk wet- en regelgeving voor cryptocurrencies. Hij zei dat duidelijke wetgeving juist van harte welkom is. Dit omdat het een veiligere omgeving creëert voor investeerders uit het land. 

“Het vereist crypto asset service providers  (CASP’s) om FSP-licenties te verkrijgen en het zal voor het publiek gemakkelijker zijn om een ​​vertrouwd en gelicentieerd platform te identificeren. Het zal een toetredingsdrempel creëren voor die platforms die geen rekening houden met de veiligheid van klantengelden en klantinformatie.” Zei Reitz

De SARB heeft ook plannen om meer onderzoek te doen naar central bank digital currency (CBDC) door middel van hun Project Khokha initiatief. Verschillende partijen in de traditionele bankensector zijn al betrokken bij dit project en testen een conceptversie van het voorgestelde CBDC systeem.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie