Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Zuid-Korea gaat winsten uit cryptocurrency mogelijk met 20% belasten

Uit anonieme bronnen binnen de Zuid-Koreaanse overheid blijkt dat het land behaalde winsten met cryptocurrency mogelijk met 20% wil gaan belasten. Dit schrijft de Engelstalige nieuwswebsite The Korea Times op maandag 20 januari.

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Economie en Financiën zou zijn inkomensbelastingkantoor de opdracht hebben gegeven om een belastingplan te bekijken voor cryptocurrencies. Het ministerie gaf eerder het kantoor voor eigendomsbelasting dezelfde opdracht.

- Advertentie -

Uit de anonieme bronnen blijkt nu dat Zuid-Korea uit cryptocurrency behaalde winsten mogelijk als “overig inkomen” wil gaan bestempelen en dus niet als vermogenswinsten. Hiermee zouden deze winsten met 20% belast worden, net zoals geldprijzen en andere extra inkomsten.

De ontwikkeling van het belastingplan is nog niet afgewerkt stelt de bron, en dus kunnen er nog veranderingen worden aangebracht. Tot op heden is er nog geen helder belastingsysteem voor cryptocurrencies in Zuid-Korea, wat voor onaangename situaties kan zorgen zo bleek afgelopen december.

De cryptocurrency-exchange Bithumb kreeg toen namelijk een onverwachtse belastingaanslag van meer dan €60 miljoen. Bithumb moet daardoor met terugwerkende kracht belasting betalen over de winsten van ook zijn buitenlandse klanten. De exchange besloot onlangs om de zaak voor de rechter te brengen aangezien de aanslag “geen wettelijke basis” zou hebben.

Begin januari riep een Zuid-Koreaans overheidsadviesorgaan nog op om cryptocurrency-producten zoals bitcoin (BTC)-derivaten toe te staan in het land. Het adviesorgaan stelde toen:

Vanaf mei 2019 heeft de dagelijkse handel in crypto-activa meer dan 80 biljoen Koreaanse won ($69 miljard) bereikt in de wereld, dus het is niet langer mogelijk om de handel in crypto-activa tegen te houden.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.027,51 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.027,51 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...