René Raaphorst René Raaphorst
07/04/2018 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:24

Zuid Korea's grootste bank is pro crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shinhan Bank Zuid-Korea

De grootste commerciële banken van Zuid Korea, waaronder Woori en Shinhan, hebben tot nu toe samengewerkt met crypto exchanges nadat Kookmin, Zuid Korea’s grootste bank, geen diensten wilde verlenen aan dergelijke handelsplatformen.
Sindsdien hebben zowel Woori als Shinhan financiële services verleend aan meerder pro-crypto en pro-blockchain projecten. In januari kondigde Shinhan nog aan bezig te zijn met de ontwikkeling van een Bitcoin wallet en een kluis systeem waarmee gebruikers cryptovermogen kunnen opslaan in een wallet die niet verbonden is aan het internet. In februari heeft Shinhan, in samenwerking met Ripple Labs, een testfase van internationale betalingen afgerond waarbij het Ripple netwerk werd gebruikt.
Ripple Labs kantoor logo
Deze maand is Shinhan een strategische samenwerking aangegaan met OmiseGO (OMG), een bank- en betaalplatform dat draait op het Ethereumnetwerk. De samenwerking zou moeten leiden tot een snellere adoptie en implementatie van blockchain in Zuid-Korea en de rest van Azië.

OmiseGO werkt aan een revolutionaire manier om digitale waarde wereldwijd te transporteren met als einddoel een platform dat een economie faciliteert. Het OMG platform, dat gebruikt maakt van de plasma architectuur, wordt gebouwd als publiekelijk netwerk dat wordt aangedreven door Ethereum. De eerste versie van de wallet ‘software development kit’ is kort geleden uitgegeven.

Bovenstaand officiële statement vanuit OmiseGO doet uit de doeken dat er de komende maanden sprake is van een nauwe samenwerking met Shinhan. Shinhancard, de credit card afdeling van de bank, is naar verluidt bezig met het ontwerp van nieuwe business models die gebaseerd zijn op de technologie achter OmiseGO, waarmee het de eerste grote credit card maatschappij in Azië zou worden die blockchaintechnologie gaat toepassen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie