Roy van Krieken Roy van Krieken
06/05/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2021 14:04

PayPal stelt dat crypto voor geweldige financiële resultaten heeft gezorgd

Nieuws
PayPal stelt dat crypto voor geweldige financiële resultaten heeft gezorgd

Het online betalingsbedrijf PayPal biedt sinds vorig jaar aan klanten de mogelijkheid om cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) te kopen op het platform. De CEO van PayPal, Dan Schulman, gaf vorige maand al aan dat de vraag naar de cryptocurrencies op het platform alle verwachtingen had overstegen. Dat is ook te zien aan de financiële cijfers van het bedrijf zo blijkt nu.

Dan Schulman heeft in een presentatie rondom de vrijgegeven kwartaalcijfers voor investeerders verteld dat digitale activa het erg goed hebben gedaan voor het bedrijf en hij verwacht dat crypto en digitale valuta een belangrijk onderdeel gaan zijn in het “smeden van een billijker financieel systeem.” In de gehele presentatie van Schulman blijft de nadruk sterk liggen op de recente en toekomstige plannen van het bedrijf rondom digitale activa.

De eerste kwartaalcijfers van het bedrijf overstegen alle verwachtingen. Toen de kwartaalcijfers naar buiten kwamen steeg de prijs van het aandeel van PayPal direct met 5%. De winst per aandeel van PayPal oversteeg de verwachtingen met meer dan 20% en de omzet van het bedrijf, $6,03 miljard, was ruim 2% hoger dan verwacht. Daarnaast werden 14,5 miljoen nieuwe gebruikers aan het platform toegevoegd en was het totale handelsvolume $20 miljard hoger,

Schulman geeft ook aan dat PayPal een custodian van crypto assets heeft overgenomen. Het gaat hier om Curv. Volgens Schulman zal het talentvolle team van Curv de technologische middelen van PayPal aanvullen en de zoektocht naar een nieuwe efficiënte, inclusieve, goedkope financiële infrastructuur versnellen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy's specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon