Roy van Krieken Roy van Krieken
06/05/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2021 14:04

PayPal stelt dat crypto voor geweldige financiële resultaten heeft gezorgd

Nieuws
PayPal stelt dat crypto voor geweldige financiële resultaten heeft gezorgd

Het online betalingsbedrijf PayPal biedt sinds vorig jaar aan klanten de mogelijkheid om cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) te kopen op het platform. De CEO van PayPal, Dan Schulman, gaf vorige maand al aan dat de vraag naar de cryptocurrencies op het platform alle verwachtingen had overstegen. Dat is ook te zien aan de financiële cijfers van het bedrijf zo blijkt nu.

Dan Schulman heeft in een presentatie rondom de vrijgegeven kwartaalcijfers voor investeerders verteld dat digitale activa het erg goed hebben gedaan voor het bedrijf en hij verwacht dat crypto en digitale valuta een belangrijk onderdeel gaan zijn in het “smeden van een billijker financieel systeem.” In de gehele presentatie van Schulman blijft de nadruk sterk liggen op de recente en toekomstige plannen van het bedrijf rondom digitale activa.

De eerste kwartaalcijfers van het bedrijf overstegen alle verwachtingen. Toen de kwartaalcijfers naar buiten kwamen steeg de prijs van het aandeel van PayPal direct met 5%. De winst per aandeel van PayPal oversteeg de verwachtingen met meer dan 20% en de omzet van het bedrijf, $6,03 miljard, was ruim 2% hoger dan verwacht. Daarnaast werden 14,5 miljoen nieuwe gebruikers aan het platform toegevoegd en was het totale handelsvolume $20 miljard hoger,

Schulman geeft ook aan dat PayPal een custodian van crypto assets heeft overgenomen. Het gaat hier om Curv. Volgens Schulman zal het talentvolle team van Curv de technologische middelen van PayPal aanvullen en de zoektocht naar een nieuwe efficiënte, inclusieve, goedkope financiële infrastructuur versnellen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie